Η καταπράσινη Σιθωνία με τις εξωτικές γαλαζοπράσινες παραλίες, μπορεί να υπερηφανεύεται για έναν επιπλέον λόγο. Στα χώματά της ευδοκιμεί ο μεγαλύτερος βιολογικός αμπελώνας της Ελλάδας με έκταση 4.750 στρεμμάτων!
Στις λοφώδεις εκτάσεις της περιοχής και κάτω από άριστες οικολογικές συνθήκες γίνεται η καλλιέργεια 28 εκλεκτών ποικιλιών. Από το ασύρτικο, το αθήρι, τη μαλαγουζιά, το σοβινιόν μπλαν και το ροδίτη παράγονται λευκοί οίνοι. Μεταξύ των ερυθρών ποικιλιών κυριαρχούν το περίφημο λημνιό, το καμπερνέ σοβινιόν, το καμπερνέ φραν, το μερλό και το σιρά.Τα κρασιά φέρουν επίσης τη γεωγραφική ένδειξη ΠΟΠ Πλαγιές Μελίτωνα και οινοποιούνται από τους έμπειρους οινολόγους, μέσα στις εγκαταστάσεις του Κτήματος. Δεκαοχτώ ετικέτες , πάνω από εβδομήντα βραβεύσεις και μια μοναδική ιστορία συνθέτουν τη μοναδικότητα των οίνων του Κτήματος Πόρτο Καρράς!

Επίσκεψη στο Οινοποιείο Πόρτο Καρράς

Στο οινοποιείο του Κτήματος πραγματοποιούνται οργανωμένες επισκέψεις, όπου στο ολοκαίνουργιο Wine Bar “Varelaki” μπορείτε να ξεναγηθείτε, να ενημερωθείτε και φυσικά να κάνετε γευστικές οινικές δοκιμές των βιολογικών κρασιών του Κτήματος. Κατά την περίοδο του τρύγου, μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή για να βιώσετε μια ακόμη ξεχωριστή εμπειρία μέσα στους αμπελώνες. Η γευστική δοκιμή 2 οίνων κοστίζει 2,00€ αντίστοιχα επιτρέπεται η γευστική δοκιμή έως 5 οίνους με ένα 1,00€ ανά οίνο. Επιπλέον υπάρχει η δυνατότητα να ξεκινήσετε τη μέρα σας, παίρνοντας ένα δυναμωτικό πρωινό ανάμεσα στους αμπελώνες του Κτήματος με την υπέροχη θέα στο γαλάζιο το Αιγαίου, αλλά και να απολαύσετε το κρασί σας από ψηλά ενώ κάνετε αερόστατο, ή ακόμη και χαλαρώνοντας στο κέντρο θαλασσοθεραπείας του ξενοδοχείου !
Φυσικά τα οινολογικά νέα δεν τελειώνουν εδώ, αλλά αντίθετα αρχίζουν ! Οι άνθρωποι του Κτήματος Πόρτο Καρράς με εμπνευστή και καθοδηγητή την Ηλιάνα Στέγγου, προχώρησαν ακόμη παραπέρα, δημιουργώντας και προσφέροντας νέα προϊόντα με βάση το δικό τους κρασί !

Προϊόντα ομορφιάς ευεξίας και περιποίησης Zoe’ Grape Collection

Τα προϊόντα ομορφιάς ευεξίας και περιποίησης Zoe’ Grape Collection προέρχονται από τα δραστικά συστατικά που εμπεριέχονται στην άμπελο, τα σταφύλια και το κρασί του Κτήματος Πόρτο Καρράς. Προς το παρόν προσφέρονται δύο σειρές προϊόντων ευεξίας και ομορφιάς, η Zoe’ Grape Collection Wine Care και η Zoe’ Grape Collection Wine Spa.
Όπως λέει η Ηλιάνα Στέγγου: «Για εμάς πάνω από όλα είναι η αγάπη μας για το κρασί και στόχος μας η μετάδοση των Ελληνικών γηγενών ποικιλιών σε όλο τον κόσμο. Όλη η ιδέα της δημιουργίας του Zoe Grape Collection ξεκίνησε από την κόρη μου Ζωή, από όπου πήρε και το όνομά της. Όλα τα κορίτσια κάποια στιγμή στην εφηβική τους ηλικία μέχρι να φτάσουν στο σημείο όπου θα έχουν την εμπειρία να επιλέξουν τα κατάλληλα προϊόντα για το δέρμα τους, απευθύνονται στη μητέρα τους. Αυτό έγινε με εμένα και τη Ζωή. Όπως κάθε μητέρα θέλει το καλύτερο για το παιδί της έτσι θέλησα και εγώ και δοκιμάσαμε πολλές επιλογές οι οποίες προκαλούσαν δυσλειτουργίες στο δέρμα της, άλλες λιγότερο άλλες περισσότερο.
Όσο περνούσε ο καιρός, κατά τη διάρκεια ενός περιπάτου μου στις εκτάσεις του Κτήματος Πόρτο Καρράς, σκέφτηκα ότι από αυτόν τον ιστορικό βιολογικό αμπελώνα, ο οποίος παράγει πρωτογενή προϊόντα στις εκτάσεις του, θα μπορούσε να δημιουργηθεί αυτό που έψαχνα τόσο καιρό, μια κρέμα για την κόρη μου και όχι μόνο για αυτήν αλλά και για όλες τις κοπέλες, ανεξαρτήτως ηλικίας από αγνά συστατικά, με το σταφύλι του Κτήματος να κυριαρχεί στις συνταγές. Έτσι γεννήθηκε η Zoe’ Grape Collection με τις ευεργετικές ιδιότητες για το δέρμα.»

Σοκολατάκια από κρασί

Ένα ακόμη προϊόν με βάση το κρασί είναι και οι καινούργιες χειροποίητες σοκολάτες με κρασί από το Κτήμα Πόρτο Καρράς ! Τι καλύτερο από ένα κρασί συνδυασμένο με μια σοκολάτα εξαιρετικής ποιότητας; Δοκιμάστε την Μαλαγουζιά το Syrah και το Chateau, αυτή την φορά μέσα σε μια γλυκιά σοκολάτα και θα απογειώσετε γευστικά τον ουρανίσκο σας !

Κοκτέιλ από κρασί

Αν έχετε συνηθίσει να απολαμβάνετε καλοκαιρινά δροσιστικά κοκτέιλ με βάση την τεκίλα, το ρούμι ή τα άλλα ξενόφερτα ποτά, τότε θα πρέπει να γνωρίζετε πως ο Δημήτρης Γαλάνης Bar Supervisor του Πόρτο Καρράς, σχεδίασε και υλοποίησε διάφορα κοκτέιλ με βάση τα κρασιά Πόρτο Καρράς! Όπως μας λέει : ” Η αρχή είχε γίνει το 2015 και πάλι από την Ηλιάνα Στέγγου η οποία είχε αυτή την ιδέα, αλλά η απάντησή μου τότε ήταν ξεκάθαρη: “Δεν μπορεί να γίνει”. Το μικρόβιο όμως είχε ήδη μπει στο μυαλό μου. Έτσι μετά από σκέψεις, η άρνηση μετατράπηκε σε ευκαιρία για μια ακόμη πρόκληση που ίσως πετύχει, ίσως και όχι. Με τη βοήθεια της οινολόγου του κτήματος Ευφροσύνης Δρόσου, ενημερώθηκα για τη σύσταση και γεύση του κάθε κρασιού ξεχωριστά και άρχισα να δοκιμάζω συνδυάζοντας κρασιά, φρούτα, αλλά και άλλα ποτά, με σκοπό να δω ποια ταιριάζουν μεταξύ τους. Μετά από ένα μήνα περίπου είχαμε ήδη ετοιμάσει ένα μενού από επτά διαφορετικά κοκτέιλ με βάση τα κρασιά μας, όπου και έγινε και γίνεται μέχρι και σήμερα κυριολεκτικά χαμός, με ιδιαίτερα θετική αποδοχή ! Αυτό το προϊόν είναι μοναδικό και δεν μπορείς να το δοκιμάσεις αλλού, παρά μόνο εδώ. Επιπλέον έλαβα μέρος στον Παγκόσμιο διαγωνισμό Angostura όπου και έφτασα στον τελικό με ένα από τα κοκτέιλ μου.”
Το περίπου 110 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά από το Διεθνές Αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης «Μακεδονία».

 

 

 

 

 

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments