Με «γιορτές των λιμανιών», μαθήματα παραδοσιακής μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής, «γιορτές της φύσης» και περιπάτους «ανάμεσα στο νερό και το βουνό» συνεχίσθηκαν οι δραστηριότητες της 2ης εβδομάδας του γαστρονομικού φεστιβαλ KOUZINA2017 στην ανατολική Χαλκιδική, η οποία ήταν αφιερωμένη:

στην αιγαιοπελαγίτικη θάλασσα που περιβάλει την Ανατολική Χαλκιδική,

-στους τρεις θαλάσσιους κόλπους της και

-στην αμμώδη της ακτογραμμή με τις 61 ιδιαίτερες, λευκές παραλίες!

Με τους ψαράδες να έχουν την τιμητική τους και να συμμετέχουν σε κάθε κύρια ή παράλληλη δραστηριότητα, το KOUZINA2017 αποτέλεσε για μία ακόμη χρονιά την αιτία οργάνωσης χαρούμενων εκδηλώσεων γαστρονομίας και πολιτισμού, οι οποίες γέμισαν με ντόπιους και επισκέπτες κάθε «προαθωνική γωνιά» της Ανατολικής Χαλκιδικής.

Η επικεφαλής chef του KOUZINA, Ντίνα Νικολάου, απογείωσε τις θαλασσινές γεύσεις και ανέδειξε για μία ακόμη φορά την τοπική ψαροπαραγωγή, παρουσιάζοντας μενού εμπνευσμένα από την αθωνική θάλασσα – στο «RESTAURANT ΛΕΜΟΝΙΑΔΗΣ» της Ουρανούπολης, στο «AVATON LUXURYVILLAS RESORT» στην Ακτή Κομίτσα, αλλά και στο «FISH RESTAURANT ANEMOΤΡΑΤΑ» της Αμμουλιανής.

Βέλγοι, Γάλλοι και Κύπριοι εκπρόσωποι Τύπου είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στις θάλασσες του Άθωνα και του Αριστοτέλη, να ανακαλύψουν την ιστορία που συνδέει τις θαλασσινές εξορμήσεις με εκείνες του βουνού, να λάβουν μέρος σε δραστηριότητες της διοργάνωσης αλλά και να γίνουν μέρος της καθημερινότητας των ντόπιων και της γιορτής ολόκληρης της τοπικής κοινωνίας.

Μέλη του Συλλόγου Γυναικών Υπαίθρου Λάρνακας έδωσαν δυναμικό παρόν, λαμβάνοντας μέρος στο φεστιβάλ και παρουσιάζοντας στο κοινό κυπριακές συνταγές της ορεινής Λάρνακας, εξελίσσοντας έτσι μια συνεργασία που ξεκίνησε κατά τη διάρκεια του KOUZINA2016 σε τρόπο ανταλλαγής γαστρο-τουριστικής παιδείας και πολιτισμού.

Τέλος, μέλη του Συλλόγου «Εργάνη» του Δήμου Χερσονήσου Ηρακλείου παρέλαβαν το «κλειδί» του KOUZINA 2018, του οποίου τιμώμενος ελληνικός προορισμός θα είναι η Κρήτη, προκειμένου να δρομολογήσουν προωθητικές και κύριες δραστηριότητες της επόμενης διοργάνωσης. Η από μέρους τους παρουσίαση θαλασσινών συνταγών από την Κρήτη στο λιμάνι της Αμμουλιανής ενθουσίασε το κοινό και τους ευρωπαίους εκπροσώπους Τύπου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η «γαλλική» δημοσιογραφική αποστολή της δεύτερης εβδομαδιαίας θεματικής ενότητας του φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε ως συνέργεια του Προαθωνικού Οργανισμού Τουρισμού και του γραφείου Ε.Ο.Τ. Γαλλίας, ενώ τους Κύπριους εκπροσώπους Τύπου συνόδευε εκπρόσωπος του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments