Στόχος του κέντρου που ιδρύεται με πρωτοβουλία του Δήμου Αριστοτέλη. και θα εδρεύει στο πολιτιστικό κέντρο της Ουρανούπολης, είναι ένας συνεχής διάλογος μεταξύ των βαλκανικών χωρών για τον πολιτισμό και τον τουρισμό και η διοργάνωση πολιτιστικών ανταλλαγών, συνεδρίων και άλλων εκδηλώσεων, που στόχο θα έχουν την προώθηση των σχέσεων μεταξύ των λαών της Βαλκανικής.
Για το λόγο αυτό, θα πραγματοποιηθεί σήμερα (Σάββατο) στις 7μμ στην Ουρανούπολη, ειδική εκδήλωση για την παρουσίαση του Κέντρου Διαβαλκανικής Συνεργασίας με την παρουσία αποστολών από την Βουλγαρία την Κροατία και την Σλοβενία. Δυστυχώς η υγειονομική κρίση δεν επέτρεψε να έρθουν αποστολές και από άλλες βαλκανικές χώρες.
Ο Δήμος Αριστοτέλη, σε συνεργασία με την τοπική τουριστική κοινότητα, δημιουργεί τις βάσεις παραγωγής και ανάδειξης ενός αναβαθμισμένου τουριστικού προϊόντος, το οποίο προωθεί στοχευμένα και επαγγελματικά στις βαλκανικές τουριστικές αγορές. Κυρίαρχο στοιχείο αυτού του προϊόντος αποτελεί ο πολιτισμός, ο οποίος συνδέει – “στη ρίζα τους” – βαλκανικούς λαούς και έθνη.
Στην παρουσίαση, η οποία τελεί υπό την αιγίδα και τη στήριξη του Υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης, θα παραβρεθούν εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης από βαλκανικές χώρες, διπλωμάτες, εκπρόσωποι Μ.Μ.Ε., ομάδες συμβούλων αυτοδιοίκησης, product managers τουριστικών οργανισμών και φορέων, κλπ.

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments