Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το Καρναβάλι της Ξάνθης θα γεμίσει όλα τα ξενοδοχεία της Θράκης άλλα και των Νομών της Δράμας της Καβάλας των Σερρών και της Θεσσαλονίκης. Και αυτό γιατί πάνω από πέντε χιλιάδες Τούρκοι τουρίστες θα έρθουν από αύριο Παρασκευή στην Ελλάδα για το καρναβάλι, μια γιορτή που τους αρέσει πολύ αλλά δεν την έχουν στην χώρα τους λόγω της θρησκείας.
Τα τουρκικά γκρουπ με πάνω από 250 λεωφορεία και εκατοντάδες ΙΧ αυτοκίνητα, θα κάνουν κανονικά το πρόγραμμα περιηγήσεων στη Βόρεια Ελλάδα σε αξιοθέατα τούρκικου ενδιαφέροντος και την Κυριακή επιστρέφοντας στην πατρίδα τους θα σταματήσουν για αρκετές ώρες στην Ξάνθη για το καρναβάλι. Ο τοπικός Δήμος έχει οργανωθεί πολύ καλά καθώς τα τουρκικά τουριστικά λεωφορεία θα σταθμεύσουν σε ειδικό χώρο και από εκεί με αστικά λεωφορεία οι τουρίστες θα μεταφέρονται δωρεάν στο κέντρο της πόλης.
Το ελληνικό καρναβάλι αρέσει πολύ στους Τούρκους και θα μπορούσε να γεμίσει όλα τα ξενοδοχεία από την Αλεξανδρούπολη μέχρι την Λάρισα και τα Γιάννενα. Θα πρέπει όμως οι φορείς που διοργανώνουν καρναβάλι σε διάφορες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας να συνεννοηθούν μεταξύ τους και να κάνουν μια κοινή προσπάθεια προβολής στην Τουρκία από τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο. Το είχαμε αναφέρει και πέρσι αυτό αλλά φωνή βοώντος…

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments