Όπως διαβάζουμε στον διεθνή τύπο, η κυβέρνηση της Τουρκίας ξεκίνησε διπλωματικές προσπάθειες προκειμένου να αποκαταστήσει τις σχέσεις της με το Ισραήλ, σχέσεις που είναι παγωμένες από το 2010. Αν και η διαδικασία είναι σε εξέλιξη, ο τουρισμός δεν περιμένει. Η Κωνσταντινούπολη έχει γεμίσει με χιλιάδες τουρίστες από το Ισραήλ. Το ίδιο και η Αττάλεια.
Όπως βλέπουμε στις σελίδες των αεροδρομίων, μεταξύ Κωνσταντινούπολης και Τελ Αβίβ εκτελούνται από έξι έως 15 πτήσεις την ημέρα, σχεδόν όλες από τουρκικές αεροπορικές εταιρείες. Αντίστοιχος είναι ο αριθμός πτήσεων και στην Αττάλεια.
Τα γράφουμε όλα αυτά γιατί την ίδια ώρα οι ζητήσεις στα ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης από το Ισραήλ φτάνουν με το σταγονόμετρο. Για τον Μάιο μεγάλα τουριστικά γραφεία του Ισραήλ είχαν προγραμματίσει πτήσεις τσάρτερ για Θεσσαλονίκη, αφού πρώτα είχαν ζητήσει ιδιαίτερα χαμηλές τιμές από ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης. Ωστόσο η ζήτηση στο Ισραήλ ήταν μικρή και τα τσάρτερ ακυρώθηκαν.
Επίσης οι πτήσεις από Τελ Αβίβ για Θεσσαλονίκη θα είναι το φετινό καλοκαίρι περιορισμένες και δεν θα θυμίζουν το καλοκαίρι του 2019 (τελευταία χρονιά πριν την πανδημία) όταν πετούσαν μέχρι και εφτά αεροπορικές εταιρείες στο συγκεκριμένο δρομολόγιο, πρωτοφανές για το αεροδρόμιο «Μακεδονία».
Την ίδια χρονιά, το 2019, οι ισραηλινοί ήταν η πρώτη ξένη εθνικότητα με τις περισσότερες διανυκτερεύσεις στα ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης συνολικά 186 χιλιάδες. Είναι προφανές ότι τα φετινά νούμερα θα είναι πολύ μικρότερα.
Και να φανταστεί κανείς πως οι Εβραίοι έχουν ιστορικό ενδιαφέρον για τη Θεσσαλονίκη, το οποίο όμως η πρωτεύουσα της Μακεδονίας δεν μπορεί να αξιοποιήσει…

 

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments