Αποστολή – OmorfaTaxidia

Το πρωινό της Τρίτης υπήρχε μια σχετική κινητικότητα μεταξύ των μελών της αποστολής που συμμετείχε στην Διπλωματία των Πόλεων, η οποία πραγματοποίησε την 21η εξόρμηση της με προορισμό το Δουβλίνο. Ένας ένας οι εκπρόσωποι των φορέων που συμμετείχαν στην αποστολή, εμφανίζονταν στο λόμπι του ξενοδοχείου με κουστούμι και γραβάτα. Ακόμη και ο Αντιδήμαρχος τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης Σπύρος Πέγκας, που η γραβάτα αποτελεί σπάνια ενδυματολογική του επιλογή.

Ο λόγος ήταν η εθιμοτυπική επίσκεψη στον Δήμαρχο του Δουβλίνου (Lord Mayor) Nial Ring. Ο κ. Ring υποδέχθηκε τα μέλη της αποστολής από τη Θεσσαλονίκη στο Mansion House, ένα πανέμορφο νεοκλασικό κτίριο του 1715 στη καρδιά της ιρλανδικής πρωτεύουσας. Το κτίριο, κάποτε επίσημη κατοικία του εκάστοτε Δημάρχου, σήμερα φιλοξενεί το γραφείο του και τις επίσημες εκδηλώσεις του Δήμου όπως η υποδοχή ξένων αποστολών. Παρούσα στην εκδήλωση ήταν και η Ελληνίδα πρέσβης στην Ιρλανδία Αικατερίνη Σιμοπούλου.

Στην επίσκεψη, οι δυο αντιδήμαρχοι του Δήμου Θεσσαλονίκης, ο Σπύρος Πέγκας του Τουρισμού και η Άννα Αγγελίδου των οικονομικών, ενημέρωσαν τον ιρλανδό Δήμαρχο για την Θεσσαλονίκη, τις οικονομικές και τουριστικές της δυνατότητες, την ιστορία της, τις μακεδονικές της καταβολές, και τον προσκάλεσαν να επισκεφτεί την πόλη. O Δήμαρχος της ιρλανδικής πρωτεύουσας δεν γνώριζε και πολλά για την Θεσσαλονίκη, θυμήθηκε ωστόσο πως στον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο, χιλιάδες συμπατριώτες του πολέμησαν στο Μακεδονικό Μέτωπο και αρκετοί από αυτούς δεν γύρισαν ποτέ στο σπίτι τους. Βρίσκονται θαμμένοι στα συμμαχικά νεκροταφεία της Κεντρικής Μακεδονίας.

Όπως προαναφέραμε η επίσκεψη ήταν εθιμοτυπική από αυτές που κάνουν τη Θεσσαλονίκη να ακούγεται, να μαθαίνεται και να κερδίζει συνεχώς μια καλύτερη θέση στον ευρωπαϊκό τουριστικό χάρτη, έχοντας ωστόσο πολύ δρόμο να διανύσει ακόμη…

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments