Ταξίδι εξοικείωσης με την Ανατολική Χαλκιδική πραγματοποίησαν Κύπριοι bloggers, οι οποίοι «επιστρατεύθηκαν» να προωθήσουν μουσειακούς, εκθεσιακούς και υπαίθριους χώρους πολιτισμού του Δήμου Αριστοτέλη στην κυπριακή τουριστική αγορά.
Το ταξίδι τους περιλάμβανε επισκέψεις σε σημαντικούς πολιτιστικούς, μουσειακούς, θρησκευτικούς και φυσικούς χώρους. Η περιήγηση ξεκίνησε από την Αμμουλιανή, όπου η επίσκεψη στο λαογραφικό μουσείο του νησιού δημιούργησε συνειρμούς ανάμεσα στην προσφυγική ιστορία της Μικρασίας και της Κύπρου. Ο παράπλους του Άθωνα για μία ακόμη φορά αποτέλεσε σταθερή πολιτιστική αξία, ενώ οι ξεναγήσεις στα Σιδηροκαύσια, τα Αρχαία Στάγειρα και τους εκθεσιακούς – μουσειακούς χώρους του Στρατωνίου και της Αρναίας άφησαν ιστορικό και πολιτισμικό αποτύπωμα στις δεκάδες διαδικτυακές αναφορές τους.
Το ταξίδι αποτέλεσε μέρος του εγκεκριμένου προγράμματος τουριστικής προβολής του Δήμου Αριστοτέλη και συνέργεια μεταξύ της αυτοδιοίκησης και της νεοσύστατης «αριστοτελικής σύμπραξης» επιχειρηματιών του Δήμου.
Συνθέτει όμως και μέρος του σχεδίου προώθησης του πολιτιστικού, μουσειακού και προσκυνηματικού τουρισμού στη Μεγαλόνησο, που υλοποιείται σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Ιερισσού, Αγίου Όρους & Αρδαμερίου, τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού και το Ίδρυμα Ελληνικού Πολιτισμού Κύπρου. Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια των φωτογραφικών και άλλων διαδικτυακών αναρτήσεων των bloggers, εκφράσθηκε έντονο ενδιαφέρον συνεργασίας με τον προορισμό από κυπριακό τουριστικό γραφείο με ειδίκευση στις προσκυνηματικές περιηγήσεις.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments