Από την Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης (ΕΞΘ) λάβαμε την παρακάτω ανακοίνωση:
“Με αφορμή τις σημερινές δηλώσεις της Αντιπεριφερειάρχου Θεσσαλονίκης και Προέδρου του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης κας Βούλας Πατουλίδου κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του Απολογισμού των δράσεων του ΟΤ.Θ. για το 2023, με πολύ μεγάλη μας λύπη διαπιστώνουμε για μία ακόμη φορά ότι δυστυχώς δεν διαφαίνεται κανένα μέλλον για την τουριστική ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης μέσω του Ο.Τ.Θ.. Όποιος δεν έχει καταλάβει, μπορεί να ανατρέξει σε χθεσινή ανάρτηση του δημοσιογράφου κ. Σάκη Παπαδόπουλου στη σελίδα του www.omorfataxidia.gr.”
ΣΣ: Η ΕΞΘ αναφέρεται σε χθεσινό μας άρθρο με τίτλο: “Άλλη μια φιέστα από τον Οργανισμό Τουρισμού Θεσσαλονίκης…” Μπορείτε να το διαβάσετε ΕΔΩ.

Συνεχίζει η ανακοίνωση της ΕΞΘ:
“Η μόνη μας πλέον ελπίδα βρίσκεται στα χέρια του Δημάρχου Θεσσαλονίκης κ. Στέλιου Αγγελούδη, τον οποίο καλούμε να πάρει ΑΜΕΣΕΣ πρωτοβουλίες για την τουριστική ανάπτυξη του τόπου μας. Οι εξήντα ημέρες παρουσίας του στο τιμόνι του Δήμου Θεσσαλονίκης, δημιουργούν μεγάλες προσδοκίες στους πολίτες της πόλης και ελπίζουμε ότι αυτή τη φορά δεν θα διαψευστούμε.
Προς πλήρη αποκατάσταση της αλήθειας, επισυνάπτεται η επιστολή που εστάλη την 9/2/2023 από τον Προέδρο της Ε.Ξ.Θ. κ. Ανδρέα Μανδρίνο στους τότε εμπλεκόμενους (κα Πατουλίδου, κα Μαρία Καραγιάννη / Αντιδήμαρχο Τουρισμού ΔΘ, κ. Κωνσταντίνο Τορνιβούκα / Αντιπρόεδρο Ε.Ξ.Θ. & κ. Γιάννη Τσάκαλο / CEO AQ Strategy) κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων για την υλοποίηση του στρατηγικού σχεδίου τουριστικής ανάπτυξης της πόλης. Τα συμπεράσματα δικά σας…
Επιφυλασσόμαστε παντός νομίμου δικαιώματός μας”.

Η επισυναπτόμενη επιστολή που εστάλη την 9/2/2023 από τον Πρόεδρο της Ε.Ξ.Θ. κ. Ανδρέα Μανδρίνο αναφέρει:
“Αξιότιμοι συνοδοιπόροι στον τουρισμό της πόλης μας ,
θα ήθελα να ξεκαθαρίσω τη θέση της εξθ στο θέμα του στρατηγικού σχεδίου της πόλης για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις μεταξύ μας. Η εξθ και εφόσον συμφωνήσετε Οργανισμός και Δήμος και προχωρήσετε στην ανάθεσή έργου στην AQ STRATEGY θα βοηθήσουμε από την πρώτη μέρα σε ότι μας ζητηθεί από την εταιρεία. Θα καλύψουμε τα κόστη διαμονής για τον κ.Τσάκαλο και τους συνεργάτες του για όσο χρειαστεί και θα παρέχουμε όλα τα διαθέσιμα στοιχεία και την τεχνογνωσία μας.
Η ενεργή και οικονομική συμμετοχή μας στο σχήμα που θα κατευθύνει το όλο εγχείρημα τα επόμενα χρόνια δε θα γίνει χρονικά πριν τη διαπίστωση ότι όλα θα λειτουργήσουν αποκλειστικά επαγγελματικά, χωρίς παρεμβάσεις και με μοναδικό σκοπό το καλό του τόπου μας. Όταν σαν εξθ θα καταλήξουμε σε αυτό το συμπέρασμα και το στρατηγικό σχέδιο αρχίζει να εφαρμόζεται με συνέπεια να γνωρίζουμε ότι η οικονομική μας συμμετοχή θα πιάσει τόπο να είστε σίγουροι ότι θα ξεχάσουμε το παρελθόν και θα ασχοληθούμε μόνο με το μέλλον επιβραβεύοντας δημόσια
αυτούς που έφεραν την επανεκκίνηση της πόλης τουριστικά.
Εναλλακτικά και εφόσον δε συμφωνήσετε τελικά να προχωρήσουμε μπροστά θέλω να γνωρίζετε ότι η εξθ θα πάρει πρωτοβουλίες για τον ίδιο σκοπό που μπορεί να έχουν αρνητικό πολιτικό πρόσημο γιατί για μας το μέλλον των επιχειρήσεων και των εργαζομένων μας εξαρτάται από την παραπέρα τουριστική ανάπτυξη της πόλης”.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments