Ένα μεγάλο βήμα για την ελληνική γαστρονομία αποτελεί η συμφωνία του ΕΟΤ με τον εμβληματικό «Michelin Guide» που υπογράφηκε στο Παρίσι από τον Γενικό Γραμματέα του ΕΟΤ Δημήτρη Φραγκάκη, παρουσία του Υπουργού Τουρισμού Βασίλη Κικίλια.
Ο Οδηγός Michelin είναι ένα brand αναγνωρίσιμο στους ταξιδιώτες σε όλο τον κόσμο για την ποιότητά του και την διεθνή αναγνώριση που προσφέρει. Η συμφωνία περιλαμβάνει ένα ευρύ πλάνο προβολής της ελληνικής γαστρονομίας διεθνώς μέσω της Michelin.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ Δημήτρης Φραγκάκης, αναφέρει από το Παρίσι:

«Η συμφωνία μεταξύ του ΕΟΤ και της Michelin αποτελεί ένα μεγάλο βήμα για την ανάδειξη της ελληνικής γαστρονομίας σε όλο τον κόσμο. Η συνεργασία μας με τον πλέον αναγνωρίσιμο φορέα γαστρονομίας διεθνώς δημιουργεί τις προϋποθέσεις για αλλαγή ταχύτητας της Ελλάδας σε αυτόν τον τομέα. Η χώρα μας αποκτά ένα ακόμα ισχυρό πλεονέκτημα στον διεθνή ανταγωνισμό ως τουριστικός προορισμός 12 μηνών.
Δουλεύουμε εδώ και δύο περίπου χρόνια το πλαίσιο της συνεργασίας μας, υπό αντίξοες συνθήκες λόγω πανδημίας. Φτάσαμε εδώ με πολύ κόπο και πολλή δουλειά, γι’ αυτό και θέλω να ευχαριστήσω θερμά τα στελέχη του ΕΟΤ σε Ελλάδα και Γαλλία που εργάστηκαν σκληρά, μαζί με τα στελέχη της Michelin, τα οποία οφείλω επίσης να ευχαριστήσω για την καλή συνεργασία μας και να ευχηθώ καλή δουλειά από εδώ και πέρα. Τέλος, θα ήθελα να εκφράσω τις θερμές ευχαριστίες μου στους δύο μεγάλους Έλληνες σεφ που έχουν τιμηθεί με αστέρια Michelin: τον Άγγελο Λάντο και τον Έκτορα Μποτρίνι οι οποίοι με ενέπνευσαν να ξεκινήσω αυτή την προσπάθεια πριν από δύο χρόνια, εν μέσω σκληρής πανδημίας. Τους ευχαριστώ από καρδιάς.
Η Ελλάδα έχει όλες τις προϋποθέσεις να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο και στη διεθνή γαστρονομική σκηνή. Και σήμερα είμαι πολύ υπερήφανος που κάνουμε ένα αποφασιστικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση».

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments