Στα διεθνή αεροδρόμια της χώρας άρχισαν να καταφθάνουν από το πρωί οι πρώτες πτήσεις τσάρτερ με τουρίστες. Σήμερα Τετάρτη 1 Ιουλίου, είναι η πρώτη μέρα που άνοιξαν τα διεθνή ελληνικά αεροδρόμια σε πτήσεις εξωτερικού, καθώς μέχρι χθες αυτό επιτρέπονταν μόνο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
Σε πολλές περιπτώσεις στα πρώτα αεροσκάφη επιφυλάχθηκε ειδική υποδοχή με αψίδα νερού, παρουσία επίσημων και ενίοτε παραδοσιακή μουσική.
Πάνω από 150 διεθνείς πτήσεις αναμένονται σήμερα στα ελληνικά αεροδρόμια. Μόνο στο Ηράκλειο θα φτάσουν περίπου 40 πτήσεις από Γερμανία, Ελβετία, Τσεχία και Πολωνία που θα μεταφέρουν περίπου 4.000 επιβάτες.
Αναλυτικά θα φτάσουν 69 διεθνείς πτήσεις στην Αθήνα, 21 στην Κέρκυρα, 16 στα Χανιά, 10 στη Μύκονο, 4 στην Σαντορίνη, 8 στην Κω, 14 στην Ρόδο, 23 στη Θεσσαλονίκη, 2 στην Σκιάθο, 2 στο Άκτιο, 1 στην Καλαμάτα, 2 στην Κεφαλονιά, 2 στη Σάμο, 1 στην Πάρο και μια στην Κάρπαθο.
Στο μεταξύ από σήμερα η Ευρωπαϊκή Ένωση ανοίγει τα σύνορα της σε επισκέπτες από 14 χώρες, οι περισσότερες αδιάφορες για τον ελληνικό τουρισμό. Οι χώρες αυτές είναι: Αλγερία, Αυστραλία, Καναδάς, Γεωργία, Ιαπωνία, Μαρόκο, Νέα Ζηλανδία, Ρουάντα, Σερβία, Νότια Κορέα, Ταϊλάνδη, Τυνησία και Ουρουγουάη.
Στη λίστα υπάρχει και Κίνα, εφόσον και εκείνη ανοίξει τα δικά της σε όσους φτάνουν από την ΕΕ.
Η Ελλάδα είχε ανοίξει τα σύνορα της με την Σερβία εδώ και μέρες ενώ στην λίστα των απαγορευμένων χωρών προσθέτει η χώρα μας την Βρετανία και την Σουηδία τουλάχιστον μέχρι τι 15 Ιουλίου.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments