Οι ισραηλινοί θα είναι οι πρώτοι ξένοι τουρίστες που θα μπορούν να επισκέπτονται τη χώρα μας χωρίς περιορισμούς. Τα σύνορα για τους ισραηλινούς θα ανοίξουν αμέσως μετά τη λήξη του lockdown. Αυτό προκύπτει από τις επαφές που είχε σήμερα στο Τελ Αβίβ ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε επίσημη επίσκεψη του.
Ο λόγος που θα συμβεί αυτό είναι η πρόοδος των εμβολιασμών στη χώρα αυτή, καθώς σε λίγο χρονικό διάστημα θα έχει εμβολιαστεί η πλειοψηφία των πολιτών του, επιτυγχάνοντας την πολυπόθητη ανοσία.
Τα υπουργεία τουρισμού των δυο χωρών θα υπογράψουν τη σχετική συμφωνία. «Η συμφωνία με το Ισραήλ θα είναι μία δοκιμή και για άλλες τρίτες χώρες» δήλωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός και όλα δείχνουν πως αυτές θα είναι οι ΗΠΑ και η Βρετανία.
Η ισραηλινή αγορά είναι πολύ σημαντική για τον ελληνικό τουρισμό καθώς κάθε χρόνο πριν την πανδημία, περίπου 800 χιλιάδες ισραηλινοί επισκέπτονταν την Ελλάδα για διακοπές και όχι μόνο την καλοκαιρινή περίοδο. Μάλιστα σε περιοχές όπως η Θεσσαλονίκη, τα Γιάννενα και τα Ζαγοροχώρια, ήταν η πιο σημαντική αγορά.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments