Μοιάζει σαν ψέμα αλλά είναι αλήθεια. Η Διπλωματία των Πόλεων επανέρχεται στη Θεσσαλονίκη. Η Διπλωματία των Πόλεων, ήταν μια δράση του εφηύρε η πρώην διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης,(διοίκηση Μπουτάρη) προκειμένου να προωθήσει την πόλη στο εξωτερικό ως τουριστικό προορισμό σε κάθε του εκδοχή, (citybreak, συνεδριακό, εκθεσιακό, εκπαιδευτικό, ιατρικό και οτιδήποτε άλλο έχει ενδιαφέρον). Στόχος ήταν να ακουστεί το όνομα της Θεσσαλονίκης σε περιοχές του πλανήτη απ’ όπου θα μπορούσε να προσελκύσει τουρίστες. Δυστυχώς η νέα διοίκηση του Δήμου δεν την συνέχισε.
Πραγματοποιήθηκαν συνολικά 21 αποστολές. Ξεκίνησε το 2013, αρχικά από τα Βαλκάνια, στη συνέχεια επεκτάθηκε στη Δυτική Ευρώπη και έφτασε μέχρι το Κατάρ, το Δουβλίνο, τη Στοκχόλμη και την Αγία Πετρούπολη. Οι απευθείας αεροπορικές συνδέσεις, η αδελφοποίηση της Θεσσαλονίκης με κάποιες πόλεις, αποτελούσαν τα βασικά κίνητρα για την επιλογή της πόλης – στόχου.
Συμμετείχαν εκπρόσωποι φορέων και επιχειρήσεων που είχαν άμεσο ή έμμεσο ενδιαφέρον για τον τουρισμό. Από ξενοδοχεία και τουριστικά γραφεία μέχρι εκπαιδευτικά ιδρύματα, και ιατρικά κέντρα. Δεν γίνονταν με λεφτά του Δημοσίου αλλά ρεφενέ, καθώς κάθε συμμετέχοντας πλήρωνε τα δικά του.
Εκτός από την προβολή της πόλης στο εξωτερικό, η Διπλωματία των Πόλεων έφερε κοντά τους ανθρώπους της τουριστικής αγοράς. Τους έκανε μια παρέα. Αναπτύχθηκαν μεταξύ τους συνέργειες και συνεργασίες που στον τουρισμό είναι απαραίτητες για να υπάρχουν αποτελέσματα.
Καθώς λοιπόν αυτό έλειψε από την τουριστική επιχειρηματικότητα της Θεσσαλονίκης οι άνθρωποι του τουρισμού αποφάσισαν να την επαναφέρουν και μάλιστα με πιο επαγγελματικά στάνταρ και οργάνωση.
Πρώτος στόχος το Βουκουρέστι καθώς οι Ρουμάνοι πλημμύρισαν φέτος τη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα.
Περισσότερα προσεχώς…

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments