Την ευκαιρία να γνωρίσουν τη γαστρονομία της Θεσσαλονίκης είχαν οι πελάτες των ξενοδοχείων της Costa Navarino στην όμορφη Μεσσηνία. Αυτό συνέβη χθες (Σάββατο) και προχθές (Παρασκευή) σε δυο ξεχωριστές δράσεις που διοργάνωσε στο πεντάστερο resort το Thessaloniki Food Festival.

Στην πρώτη δράση που πραγματοποιήθηκε στο εστιατόριο Flame του Navarino Dunes, οι τρεις chef ambassadors της Θεσσαλονίκης  ετοίμασαν για τους πελάτες της Costa Navarino ένα μενού τεσσάρων πιάτων με γεύσεις Θεσσαλονίκης στην πιο εξελιγμένη (και πειραγμένη) τους εκδοχή.

Οι τρεις chef ambassadors της Θεσσαλονίκης που για τη χρονιά που διανύουμε ειναι ο Δημήτρης Τασιούλας, ο Αντώνης Μουστάκης και ο Λάμπρος Ρώσσιος (φώτο), έβαλαν τα δυνατά τους για να δείξουν την εξέλιξη της γαστρονομίας στη Θεσσαλονίκη, μιας ιστορίας αιώνων που συνεχώς εξελίσσεται. Το έκαναν για ένα κοινό από πολλές χώρες που δεν έμεινε ανικανοποίητο. Ανάμεσα τους και δημοσιογράφοι του ειδικού τύπου από τη Βρετανία και την Ελλάδα.

Την επόμενη μέρα, στο εστιατόριο Morias του ξενοδοχείου Westin, οι τρεις σεφ παρουσιάσουν στα πλαίσια του πρωινού “Το κουλούρι Θεσσαλονίκης αλλιώς…” που συνοδεύτηκε με μους φέτα, κρέμα ελληνικού καφέ και κρέμα ταχίνι!

Το Thessaloniki Food Festival διανύει φέτος την όγδοη χρονιά του και όλα αυτά τα χρόνια πασχίζει να αναδείξει τη γαστρονομική ταυτότητα της πόλης και να την κάνει μέρος του τουριστικού της προϊόντος. Διοργανώνεται από το τμήμα τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης με υπεύθυνη την Λίλιαν Σαμαρά. Εδώ και καιρό ξεπέρασε τα σύνορα της πόλης και ταξιδεύει σε Ελλάδα και εξωτερικό, προκειμένου να αναδείξει ένα από τα μεγαλύτερα τουριστικά πλεονεκτήματα της Θεσσαλονίκης που είναι η γαστρονομία της.

Το συγκεκριμένο διήμερο διοργανώθηκε από το τμήμα τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης και την Costa Navarino που αγκαλιάζει ότι έχει να κάνει με την ανάδειξη της ελληνικής γαστρονομίας και των ελληνικών προϊόντων. Έγινε με τη βοήθεια της Aegean η οποία συνδέει απευθείας την Θεσσαλονίκη με την Καλαμάτα.

Πείτε τη γνώμη σας

avatar