Εδώ και λίγο καιρό, η Αμφίπολη απέκτησε έναν εξαιρετικό τουριστικό οδηγό. Ονομάζεται “Αμφίπολη – Δυτικό Παγγαίο Living history”, είναι δίγλωσσος (Ελληνικά – αγγλικά) και μπορεί κανείς να τον προμηθευτεί σε βιβλιοπωλεία, ξενοδοχεία και μέρη τουριστικού ενδιαφέροντος της Αμφίπολης, των Σερρών και της Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για μια εξαιρετική δουλειά απολύτως χρήσιμη για την ανάδειξη της περιοχής, την οποία δημιούργησε η “Ωδή Αμφιπόλεως” . Πρόκειται για έναν σύλλογο τον οποίο δημιούργησαν πριν ένα χρόνο μια ομάδα δραστήριων ανθρώπων με καταγωγή από την Αμφίπολη, οι οποίοι πασχίζουν για την βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη και ανάδειξη της περιοχής. Πέρσι, “η Ωδή Αμφιπόλεως” είχε διοργανώσει στην περιοχή της Αμφίπολης το πρώτο συμπόσιο στο οποίο συζητήθηκαν για πρώτη φορά θέματα για την τουριστική ανάδειξη της περιοχής. Το 2ο Συμπόσιο Βιώσιμης Τουριστικής Ανάπτυξης της Αμφίπολης θα πραγματοποιηθεί στις Σέρρες στις 6 και 7 Οκτωβρίου.

Ο τουριστικός οδηγός “Αμφίπολη – Δυτικό Παγγαίο Living history”, αποτελείται από 164 σελίδες μέσα τις οποίες δίνονται στον επισκέπτη όλες οι χρήσιμες πληροφορίες για την περιοχή, τα χαρακτηριστικά της, την ιστορία της και τα αξιοθέατα της. Φυσικά δεν περιορίζεται μόνο στην Αμφίπολη αλλά σε όλη την περιοχή του Δυτικού Παγγαίου που είναι γεμάτη από μνημεία της ιστορίας και της φύσης.

Όπως και άλλες φορές αναφέραμε στα Omorfa Taxidia, η Αμφίπολη δεν είναι μόνο ο λόφος Καστά που πριν μερικά χρόνια μονοπώλησε το ειδησεογραφικό ενδιαφέρον. Η Αμφίπολη είναι ένα μεγάλο αρχαιολογικό πάρκο με πολλά μοναδικά μνημεία που διηγούνται την ιστορία της περιοχής σε κάθε χρονική της περίοδο. Σε συνάρτηση με το απίστευτο φυσικό κάλος, αποτελεί κορυφαία τουριστική περιοχή η οποία ωστόσο παραμένει παντελώς αναξιοποίητη.

Αυτό προσπαθεί να κάνει αυτή η ανοιχτή παρέα ανθρώπων που δημιούργησαν την “Ωδή Αμφιπόλεως”. Καταγράφει τα προβλήματα και αναζητεί λύσεις για την τουριστική ανάδειξη της περιοχής.

Η επίσημη παρουσίαση του Τουριστικού Οδηγού “Αμφίπολη – Δυτικό Παγγαίο Living history” θα πραγματοποιηθεί μεθαύριο Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου στις 7 μ.μ. στο Ζιντζιρλί Τζαμί στις Σέρρες.
Ομιλητές θα είναι η Κατερίνα Εμμανουηλίδου, ο Νικόλαος Μπονόβας, ο Δημήτρης Γαρούφας και ο Γιώργος Μακουσιάρης.
Παράλληλα θα εκτεθούν έργα γλυπτικής του Ξενοφώντα Μανδρατζή και μια τριλογία χαρακτικών της Ηλιάνας – Φιλαρέτης Κουφογεώργου.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments