Πολύ ενδιαφέροντα σχόλια, απόψεις και προβληματισμοί ακούστηκαν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης που οργάνωσε σήμερα το Thessaloniki Convention Bureau (TCB), σε συνεργασία με το τμήμα τουρισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και τη Φράπορτ, προκειμένου να ενημερώσουν τους φορείς για τις δράσεις τους για την τουριστική προβολή και προώθηση της περιοχής.
Ο Πρόεδρος της ΠΟΞ και του Οργανισμού Τουρισμού Χαλκιδικής Γρηγόρης Τάσιος, επανέφερε την διαχρονική πρόταση του περί σύμπλευσης Χαλκιδικής και Θεσσαλονίκης. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε: «Επιτέλους να ανοίξει ο διάλογος να γίνουμε ένας κοινός προορισμός. Τώρα είμαστε πιο ώριμοι από ποτέ. Είναι ώρα να μπούμε σε άλλο μονοπάτι, να αναδείξουμε τον προορισμό διαφορετικά. Να αναλάβουμε πρωτοβουλίες όλοι μαζί γιατί ο ανταγωνισμός από άλλους προορισμούς είναι μεγάλος. Περάσανε τόσα χρόνια και στη Χαλκιδική εξακολουθούμε να δουλεύουμε μόνο 4 με 5 μήνες. Κοιτάζουμε ο ένας τον άλλο στα μάτια και αναρωτιόμαστε αν έχει πλέον νόημα να συνεχίσουμε έτσι».
Ο Πρόεδρος του TCB Γιάννης Ασλάνης είπε πως ακούει και διαβάζει για μεγάλη αύξηση του τουρισμού, ωστόσο αυτό δεν αποτυπώνεται ακόμη στις κρατήσεις των ξενοδοχείων της Θεσσαλονίκης.
Ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης Ανδρέας Μανδρίνος είπε πως «περάσαμε ένα χειμώνα τραγικό. Ωστόσο τις τελευταίες μέρες άρχισαν να φτάνουν κρατήσεις με ορίζοντα τριμήνου και όχι τελευταίας στιγμής όπως μέχρι τώρα».
Η Πρόεδρος του Συνδέσμου Ξεναγών Θεσσαλονίκης Αναστασία Γαϊτάνου, προβλημάτισε αρκετά καθώς όπως αποκάλυψε τον τελευταίο μήνα φτάνουν πολλές ακυρώσεις που αντιστοιχούν περίπου στο 25% των κρατήσεων. Αφορούν κρατήσεις μέχρι και το τέλος του Ιούνη.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments