Κείμενο – φωτογραφίες: Πάνος Γεωργιάδης

Η αγορά της γούνας στη χώρα μας θεωρείται από υποτονική ως ανύπαρκτη. Η ακριβή τιμή, σε συνδυασμό με το θερμό κλίμα της χώρας, αλλά και η οικολογική συνείδηση της εποχής, το καθιστούν ως ένα προϊόν που έχει μικρό εμπορικό ενδιαφέρον.
Αυτό στην Ελλαδα, διότι πολλοί “βόρειοι λαοί” τις χρησιμοποιούν στο μέγιστο βαθμό για τους ακριβώς αντίθετους λόγους. Τέτοιες είναι οι γυναίκες από τη Ρωσία και τις άλλες χώρες της πρώην ΕΣΣΔ. Οι γούνα για αυτές είναι σύμβολο κοινωνικού status, και απαραίτητο ένδυμα για τις παγωμένες νύχτες και μέρες του χειμώνα. Είναι όμως και πολύ ακριβές στη χώρα τους.
Σε αυτή την ανάγκη, δίνει λύση εδώ και καιρό ο Όμιλος Μουζενίδη και συγκεκριμένα το τμήμα Active MICE ( Meetings, Incentives, Conferences, Exhibitions-Events ) του ομίλου.
Έτσι κάθε εβδομάδα και για όλο το Σεπτέμβριο, πραγματοποιούνται επιδείξεις γούνας στο ξενοδοχείο  της Καλλιθέας στη Χαλκιδική, με τον τίτλο “Greek Furs Fashion Show by Mouzenidis Group”. Δεκάδες επιχειρηματίες της γούνας από την Καστοριά συμμετέχουν στην εκδήλωση με σκοπό να παρουσιάσουν την κολεξιόν τους, σε ανθρώπους που ναι μεν απολαμβάνουν το υπέροχο Ελληνικό καλοκαίρι, αλλά ταυτόχρονα προετοιμάζονται και για τον επερχόμενο βαρύ χειμώνα στην πατρίδα τους.
Όπως μας είπε η Αφροδίτη Ιωαννίδη, υπεύθυνη του τμήματος Active MICE του ομίλου Μουζενίδης : ” Το τμήμα μας εξειδικεύεται στην οργάνωση συνεδρίων, εκδηλώσεων, εταιρικών ταξιδιών, ταξιδιών κινήτρων και προγραμμάτων team building. Η συγκεκριμένη δράση έχει ως στόχο, τους τουρίστες οι οποίοι επιθυμούν να κερδίσουν χρόνο των διακοπών τους και να αποφύγουν μετακινήσεις, αλλά και να δουν συγκεντρωμένους τους περισσότερους εκθέτες γούνας από την Καστοριά. Επιπλέον οι τιμές εδώ είναι πολύ πιο συμφέρουσες, ενώ σε κάθε show πραγματοποιείται και μια κλήρωση γούνας για κάποια τυχερή κυρία!”
Όπως είδαμε, η συμμετοχή του κόσμου ήταν κάτι παραπάνω από εντυπωσιακή, ενώ με τη λήξη της επίδειξης ακολούθησε ατέλειωτο shopping γούνας, δείχνοντας πως υπάρχουν πολλοί τρόποι για να εξασφαλίσουμε πολύτιμο τουριστικό συνάλλαγμα. Οι εκθέτες από την Καστοριά ήταν οι : Ego Group, Avanti, Manakas Gravas,Chrisos Furs, Manzari, Nitsa Furs, Emfasi, Vitaniotis, Rizos,Edika, Dios furs,Bourtsos, Estel furs, Mousios, Naomi.

 

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

1 Comment
νεότερα
παλιότερα δημοφιλή
Inline Feedbacks
View all comments