Μπορεί ο χριστουγεννιάτικος στολισμός στην πλατεία Αριστοτέλους να απογοήτευσε και φέτος, καθώς από τον περσινό ορισμό του κιτς περάσαμε στον φετινό μοντέρνο αλλά αδιάφορο, ωστόσο η Θεσσαλονίκη θα γεμίσει τουρίστες την περίοδο των γιορτών.
Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά τα ξενοδοχεία της πόλης θα είναι γεμάτα από Έλληνες και ξένους τουρίστες.
Για την πρωτοχρονιά αυτό δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο. Εδώ και πάνω από δέκα χρόνια στα ξενοδοχεία της πόλης έχουν σταματήσει να παίζουν μπιρίμπα καθώς δεν πατούσε ψυχή την περίοδο των γιορτών. Η πόλη έχει γίνει πλέον πρωτοχρονιάτικος προορισμός για τους βαλκάνιους ταξιδιώτες. Κυρίως Βούλγαροι, Σέρβοι και Σκοπιανοί γεμίζουν τα ξενοδοχεία της πόλης κάθε πρωτοχρονιά, ενώ τα τελευταία χρόνια εμφανίστηκαν και Τούρκοι.
Ωστόσο φέτος αυτό θα γίνει και τα Χριστούγεννα. Τα ξενοδοχεία θα γεμίσουν κυρίως με Έλληνες τουρίστες (οι Βαλκάνιοι δεν ταξιδεύουν Χριστούγεννα) καθώς τουριστικά γραφεία της Αθήνας και γενικότερα της Νότιας Ελλάδας έχουν βάλει τη Θεσσαλονίκη στα χριστουγεννιάτικα προγράμματα τους.
Έτσι, στα ρεβεγιόν που έχουν προετοιμαστεί στις αίθουσες των ξενοδοχείων τα Χριστούγεννα θα ακούγεται περισσότερο ελληνική μουσική και την πρωτοχρονιά οι ρυθμοί θα είναι πιο διεθνείς.
Βέβαια για τα ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης το να γεμίζουν γιορτές και σαββατοκύριακα, δεν είναι πλέον πρωτόγνωρη κατάσταση. Καθώς η πόλη βιώνει ένα είδος τουριστικής άνοιξης, είναι πλέον περισσότερα τα σαββατοκύριακα του χρόνου που είναι γεμάτα, από αυτά που είναι μισογεμάτα. Το προβλήματα τους είναι το γίνεται της υπόλοιπες μέρες της εβδομάδος. Προς το παρόν αναζητούνται λύσεις…

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments