Φεστιβάλ ελληνικής γαστρονομίας με τον τίτλο «Window to Greece» πραγματοποιήθηκε από τις 13 έως τις 30 Οκτωβρίου από το Προξενείο της Ελλάδας στην Κίνα. Το φεστιβάλ διοργανώθηκε στην Γκουανγκζού, μια πόλη 18 εκατομμυρίων κατοίκων στη νότια Κίνα, σε ένα από τα καλύτερα ξενοδοχεία, σε συνεργασία με το Γραφείο ΕΟΤ Κίνας.
Ήταν μια πρωτοβουλία του Έλληνα Πρόξενου κ. Τασσιόπουλου που είχε σαν στόχο να γνωρίσει στο κοινό της περιοχής την Ελληνική Κουζίνα, τα ελληνικά προϊόντα, κρασιά και ελαιόλαδο, αλλά την Ελλάδα ως τουριστικό προορισμό. Εκ μέρους της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας η Chef που ανέλαβε τη διοργάνωση και τη προβολή της κουζίνας ήταν η Στέλλα Σπανού από τη Βόρεια Ελλάδα, έμπειρη και γνώστης της παραδοσιακής ελληνικής κουζίνας . Η έναρξη του γαστρονομικού φεστιβάλ έγινε με μουσική εκδήλωση όπου ακούστηκαν έργα του Μάνου Χατζηδάκη από Κινέζους μουσικούς με παραδοσιακά κινέζικα όργανα.
Στη διάρκεια του Φεστιβάλ, πραγματοποιήθηκαν δράσεις προβολής και προώθησης και προσφέρθηκαν πιάτα παραδοσιακής ελληνικής κουζίνας από όλα τα μέρη της Ελλάδος. Η Στέλλα Σπανού συνδύασε τα ελληνικά πιάτα με τις γαστρονομικές συνήθειες των Κινέζων ενώ εκπαίδευσε Κινέζους μάγειρες στην παρασκευή τους. Οι γαστρονομικές εκδηλώσεις συγκέντρωσαν το ιδιαίτερο ενδιαφέρον των κινεζικών ΜΜΕ και food bloggers καθώς ήταν η πρώτη φορά που παρουσιάστηκε στη πόλη Γκουανγκζού η ελληνική γαστρονομία

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments