Συναντήσεις με εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης και παράγοντες της τουριστικής αγοράς της Θεσσαλονίκης, είχε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ, Δημήτρης Φραγκάκης, στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψής του στην πόλη.
Ο κ. Φραγκάκης βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη από χθες, καθώς παρέστη στην τελετή εγκαινίων από τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, του αναβαθμισμένου αεροδρομίου «Μακεδονία», που συμπίπτουν με την έναρξη της τουριστικής περιόδου στην Ελλάδα για το 2021.
Ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ συναντήθηκε και με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα, ενώ συμμετείχε σε σύσκεψη με τον Τομεάρχη Τουρισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Αλέξανδρο Θάνο, παρουσία του προέδρου του Thessaloniki Convention Bureau (TCV), Γιάννη Ασλάνη, του Αντιπροέδρου της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Μακεδονίας-Θράκης, Γιώργου Βόγια, του Προέδρου της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης, Ανδρέα Μανδρίνου και την Πρόεδρο του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου.
Στη σύσκεψη συζητήθηκαν τρέχοντα ζητήματα σχετικά με τον άνοιγμα του τουρισμού, τις προϋποθέσεις ταξιδιών από χώρες της Βαλκανικής και άλλα τοπικά ζητήματα.
Στη συνέχεια, ο κ. Φραγκάκης συνάντησε τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα, και την Αντιδήμαρχο Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης, Μαρία Καραγιάννη, με τους οποίους συζήτησε θέματα τουρισμού και υποδομών.
Μετά τις συναντήσεις αυτές, ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ δήλωσε: «Είχα την ευκαιρία να επισκεφθώ την Θεσσαλονίκη και να έχω επαφές με παράγοντες της τουριστικής αγοράς. Είχαμε μια πολύ ουσιαστική συζήτηση για θέματα τουρισμού, αλλά και προώθησης της περιοχής στις αγορές του εξωτερικού. Το νέο αεροδρόμιο «Μακεδονία», το οποίο εγκαινιάστηκε από τον Πρωθυπουργό, δίνει νέες δυνατότητες σε μια πόλη που αποτελεί μητρόπολη του τουρισμού της Β. Ελλάδας. Γίνεται καλή δουλειά από την Αυτοδιοίκηση και τους τουριστικούς φορείς όσον αφορά την προβολή, γι’ αυτό και ο ΕΟΤ είναι αρωγός στις προσπάθειες τους. Το προωθητικό βίντεο που παρουσιάσαμε σήμερα έχει στόχο να συμβάλει στην κοινή προσπάθεια. Έχουμε μπροστά μας πολλές προκλήσεις και θα συνεχίσουμε την συνεργασία μας με ακόμα μεγαλύτερη ένταση».

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments