Κάποτε την Ελλάδα επισκέπτονταν πάνω από 100 χιλιάδες Γιαπωνέζοι τουρίστες οι οποίοι άφηναν πολλά χρήματα. Σταδιακά αυτό υποχώρησε και τώρα ο αριθμός των Γιαπωνέζων τουριστών έπεσε σε μερικές χιλιάδες.
Αυτή την εποχή ο ΕΟΤ κάνει προσπάθειες για να αναθερμάνει τις τουριστικές σχέσεις ανάμεσα στις δυο χώρες.
Πρόσφατα συμμετείχε στην Τοurism Expo Japan 2023 που πραγματοποιήθηκε στην Οσάκα με στόχο την επανεκκίνηση των σχέσεων της Ελλάδας με την τουριστική αγορά της Ιαπωνίας, ενόψει και της ανακήρυξης του 2024 ως «Έτους Πολιτισμού και Τουρισμού Ελλάδας – Ιαπωνίας».
Η Τοurism Expo Japan 2023 είναι μία σημαντική διοργάνωση της Ιαπωνικής Ένωσης Ταξιδίων και Τουρισμού, της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων Ιαπωνίας (JATA) και του Ιαπωνικού Οργανισμού Τουρισμού (Japan Tourism Agency), με τη συμμετοχή 1.275 τουριστικών επιχειρήσεων και οργανισμών από 70 χώρες και τουριστικές περιοχές από όλο τον κόσμο.
Κατά την διάρκεια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν στοχευμένες συναντήσεις με εκπροσώπους του Ιαπωνικού Οργανισμού Τουρισμού (Japan Tourism Agency), της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων Ιαπωνίας (JATA) και σημαντικούς Tour Operators, όπως JTB, Kinki Nippon Tourist, HIS, Hankyu Travel, Global Youth Bureau κ.α.
Κατά τις συναντήσεις διαπιστώθηκε ότι:
Η Ελλάδα αποτελεί ελκυστικό τουριστικό προορισμό με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά.
Υπάρχουν δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξης των τουριστικών ροών προς την χώρα μας με έμφαση στον πολιτισμό, τη φύση, τη γαστρονομία και τα ταξίδια του μέλιτος.
• Αθήνα, Μύκονος, Σαντορίνη, Ολυμπία, Δελφοί και Μετέωρα αποτελούν τους βασικούς τουριστικούς προορισμούς για τους Ιάπωνες στην Ελλάδα.
Δημοφιλείς είναι για το ιαπωνικό κοινό και οι κρουαζιέρες 3-4 ημερών στις οποίες περιλαμβάνονται η Πάτμος, η Ρόδος και η Κρήτη.

Στη φωτογραφία από αριστερά: Αθανάσιος Καραπέτσας, Γενικός Σύμβουλος ΟΕΥ Α’, επικεφαλής του Γραφείου ΟΕΥ, Πρεσβεία της Ελλάδος στο Τόκυο, Σοφία Λαζαρίδου Προϊσταμένη Γενικής Διεύθυνσης Διοίκησης, Οργάνωσης και Προβολής ΕΟΤ, Thuyoshi ΜURAKAMI Διευθυντής Τουριστικής Πολιτικής & Έρευνας του Ιαπωνικού Οργανισμού Τουρισμού, Τatsuro ISHIDA & Τakuya UKIGAYA από τη Διεύθυνση Διεθνών Σχέσεων του Ιαπωνικού Οργανισμού Τουρισμού.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments