Η γαστρονομική παράδοση της Εύβοιας βρέθηκε στο επίκεντρο της εκπομπής «Aquí la tierra» («Εδώ γη»), που μεταδίδεται καθημερινά από το πρώτο κανάλι της κρατικής τηλεόρασης της Ισπανίας TVE1.
Το συνεργείο της εκπομπής επισκέφθηκε την Εύβοια με πρωτοβουλία της Υπηρεσίας ΕΟΤ Ισπανίας και τη συνδρομή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του Τμήματος Τουρισμού της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας, στο πλαίσιο της προώθησης της γαστρονομικής παράδοσης της χώρας μας στις ισπανόφωνες αγορές.
Κατά την παραμονή του στην Ελλάδα, πραγματοποίησε ρεπορτάζ για την παρασκευή παραδοσιακών γλυκισμάτων από τον Σύλλογο Γυναικών Αρτακηνών-Κυζικηνών Νέας Αρτάκης, επισκέφθηκε πρότυπο βιολογικό αγρόκτημα σύκων στην Κύμη και κατέγραψε την παρασκευή τοπικής συνταγής. Ακόμα βρέθηκε στην ιχθυόσκαλα της Χαλκίδας την ώρα άφιξης των καϊκιών που μεταφέρουν τα μοναδικής νοστιμιάς οστρακοειδή και θαλασσινά του νησιού, ενώ παρακολούθησε και την παρασκευή ευφάνταστων εκδοχών παραδοσιακών συνταγών από κορυφαίο σεφ εστιατορίου της πόλης.

Σκιάθος: Ιδανικός προορισμός για τους Βέλγους πεζοπόρους…
Εξάλλου, η Υπηρεσία ΕΟΤ Κάτω Χωρών, σε συνεργασία με τον Δήμο Σκιάθου, διοργάνωσε σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο της ελληνικής πρεσβείας στις Βρυξέλλες, εκδήλωση προβολής του νησιού με έμφαση στον πολιτισμό, τη γαστρονομία, την προσβασιμότητα και κυρίως στις χαρτογραφημένες πεζοπορικές διαδρομές του.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν κορυφαίοι εκπρόσωποι της τοπικής τουριστικής αγοράς και δημοσιογράφοι, που εκδήλωσαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το νησί και τις δυνατότητες για πεζοπορικό τουρισμό, καθώς, σύμφωνα με στοιχεία της Ένωσης Βέλγων Τουριστικών Πρακτόρων (ABTO), το 30% των Βέλγων ταξιδιωτών επιλέγει τον προορισμό του με βάση τις πεζοπορικές διαδρομές που αυτός προσφέρει.
Επίσης, επιβεβαιώθηκε η πρόβλεψη για αύξηση κατά 6% των κρατήσεων από το Βέλγιο και την Ολλανδία προς την Ελλάδα, με τη χώρα μας να βρίσκεται για το 2024 ανάμεσα στους top 5 προορισμούς τόσο των Βέλγων όσο και των Ολλανδών τουριστών.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments