Η Βανβακού είναι ένα όμορφο χωριό στην ορεινή Λακωνία που κάποτε ερήμωσε, ωστόσο χάρη στις προσπάθειες των νέων ανθρώπων της αλλά και τη συμπαράσταση του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) αναβιώνει και εκτός των άλλων προσελκύει όλο και περισσότερους επισκέπτες. Από αυτό το Σαββατοκύριακο διαθέτει και έναν νέο ξενώνα.

Η Ρούγα της Βαμβακούς, ο νέος παραδοσιακός ξενώνας, που ανοίγει τις πόρτες του για πρώτη φορά, βρίσκεται πλησίον της πλατείας ρολογιού. Μια ακόμη γειτονιά του χωριού που αναβιώνει καθώς τρεις παλιές παραδοσιακές οικίες μετατράπηκαν σε έναν ξενώνα, με αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Αναβίωσης του χωριού. Ένας χώρος που θυμίζει τις παλιές γειτονιές των χωριών, τις «ρούγες», εκεί που χτυπούσε η καρδιά της ζωής!
Κάθε δωμάτιο κι από ένα γυναικείο όνομα μιας Βαμβακίτισας, βγαλμένο από το παρελθόν! Η Μαριγώ, η Βγένα, η Στάμω, η Τσεβούλα, η Αννιώ και η Ποτούλα – τα δωμάτια του ξενώνα – σας προσκαλούν να γνωρίσετε την αυθεντική ελληνική φιλοξενία της υπαίθρου.
Στο εξής, η διαμονή στη «Ρούγα» έρχεται να συμπληρώσει την εμπειρία των επισκεπτών και να προστεθεί στις μοναδικές γεύσεις του εστιατορίου – καφέ «Βουρέικο», στην πεζοπορία στα μονοπάτια της περιοχής, στις βόλτες με τα ηλεκτρικά ποδήλατα, στις εκπαιδευτικές δραστηριότητες και τη δημιουργική απασχόληση για παιδιά, στις πολιτιστικές εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους, καθώς και στα καινοτόμα προγράμματα στο V.Lab (Vamvakou Revival fully powered by SNF).

Λίγα λόγια για τη Vamvakou Revival…

Η ομάδα Vamvakou Revival υλοποιεί την πρωτοβουλία Αναβίωσης της Βαμβακούς με την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ). Ο οργανισμός συστάθηκε τον Αύγουστο του 2018 με σκοπό την πλήρη αναζωογόνηση του χωριού Βαμβακού Λακωνίας, με εφόδια την ιστορία, το ανθρώπινο κεφάλαιο και τον φυσικό πλούτο της περιοχής. Η πρώτη φάση του εγχειρήματος, που αφορούσε στην προσέλκυση επισκε-πτών έχει ολοκληρωθεί και νέοι κάτοικοι έχουν ήδη επιστρέψει στο χωριό.

photo credits: Julia Klimi

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments