Με νικητή έναν Έλληνα, τον Φώτη Ζησιμόπουλο από το Αγρίνιο, ολοκληρώθηκε το φετινό Σπάρταθλον, ο ιστορικός αγώνας που αναβιώνει την ιστορία του Φειδιππίδη που το 490πχ έτρεξε από την Αθήνα στη Σπάρτη για να ζήτηση βοήθεια των Σπαρτιατών στον αγώνα κατά των Περσών.
Ο Φώτης Ζησιμόπουλος, τερμάτισε πρώτος με χρόνο 21:57:37”, ισοφαρίζοντας ένα από τα ρεκόρ του Κούρου, που είχε κάνει το 1986. Φτάνοντας λίγο πριν τον τερματισμό του αγώνα, ο νικητής επευφημήθηκε από τους πολίτες της Σπάρτης, οι οποίοι ξενύχτησαν περιμένοντας, την άφιξη του. Στη συνεχεία αγκάλιασε το άγαλμα του Λεωνίδα στις 04:57 τα ξημερώματα, και τυλίχτηκε με την γαλανόλευκη σημαία.
Πίσω από τον Νικητή του αγώνα, τερμάτισαν άλλοι 6 αθλητές , με 2ο τον Μπρούνερ Ράντεκ από την Τσεχία. Την τρίτη θέση κατέλαβε ο επίσης Τσέχος αθλητής Σούμνι Μίλαν, ενώ την επτάδα συμπληρώνουν, ο Ισπανός Πενάλμπα Λόπεζ Ιβάν, ο Λετονός Βακβαγκάρις Μάτις , ο Χορτσίσκα Γίρι από την Τσεχία καθώς και η πρώτη γυναίκα αθλήτρια, η Τζαβίτσα Ντιάνα, από την Αυστρία.
Το Σπάρταθλον είναι ο πιο ιστορικός αγώνας μεγάλων αποστάσεων και υπό κανονικές συνθήκες προσελκύει κάθε χρόνο εκατοντάδες αθλητές από τα πέρατα του κόσμου. Αποτελεί επίσης σημαντική προβολή για τη χώρα μας.
Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments