Ένα δισεκατομμύριο ευρώ έχασαν οι Σποράδες και η ευρύτερη περιοχή, από την πολύχρονη καθυστέρηση της δημιουργίας του καταδυτικού πάρκου στην Περιστέρα της Αλοννήσου, λόγω έλλειψης του κατάλληλου νομοθετικού πλαισίου. Το καταδυτικό πάρκο – υποβρύχιο μουσείο, ξεκίνησε τελικά πέρσι τον Αύγουστο πιλοτικά.
Αυτό ανέφερε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, μιλώντας στην 1η Δια-Περιφερειακή Ημερίδα με θέμα “Θαλάσσιος Τουρισμός – Κρουαζιέρα – Γιώτινγκ – Κατάδυση”.
Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Αγοραστός, “πάνω από 10 χρόνια παιδευόμαστε με τη γραφειοκρατία για να καταφέρουμε να δημιουργήσουμε το υποβρύχιο μουσείο στην Περιστέρα, όπου βρίσκεται το αρχαιότερο ναυάγιο που μπορεί να καταδυθεί κάποιος. Τελικά το κάναμε μέσω της Ευρώπης και της αναγνώρισης που είχε η Περιστέρα από Ευρωπαϊκούς φορείς. Στο διάστημα αυτό χάσαμε πάνω από ένα δις ευρώ. Που πήγαν αυτά τα χρήματα; Απέναντι στην Τουρκία όπου ο καταδυτικός τουρισμός είναι ανεπτυγμένος εδώ και χρόνια σε τεχνικούς υφάλους”.

Δυστυχώς δεν είναι το μοναδικό δισεκατομμύριο που όλα αυτά τα χρόνια “δωρίσαμε” στην Τουρκία και άλλες περιοχές της Μεσογείου. Η αδυναμία μας να δημιουργήσουμε ένα σύγχρονο νομοθετικό πλαίσιο που θα βοηθά και δεν θα εμποδίζει την ανάπτυξη διαφόρων μορφών τουρισμού για τις οποίες η Ελλάδα έχει συγκριτικά πλεονεκτήματα, μας εγκλώβισε στο μη αποδοτικό “ήλιος και θάλασσα” και μια αφόρητα μικρή τουριστική περίοδο. Τη ίδια ώρα οι ανταγωνιστές μας εισπράττουν αυτά που στην Ελλάδα βρίσκουν πόρτες κλειστές…

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments