Στο Winter Tasting του BERLINER WEIN TROPHY, τον μεγαλύτερο οινικό διαγωνισμό στον κόσμο, έλαβε μέρος και διακρίθηκε ο ερυθρός οίνος CHÂTEAU NICO LAZARIDI 2018

Ο ερυθρός ξηρός Château Nico Lazaridi 2018 – ΠΓΕ Δράμα ξεχώρισε και τιμήθηκε με το Χρυσό Μετάλλιο στο κορυφαίο διεθνή διαγωνισμό που διεξάγεται υπό την αιγίδα του Διεθνούς Οργανισμού Αμπέλου και Οίνου (OIV). Οι γευστικές δοκιμές πραγματοποιήθηκαν το διάστημα 8 με 18 Απριλίου στην Γερμανία και συμμετείχαν πάνω από 13.600 κρασιά από όλο τον κόσμο.

Οι 400 κριτές του BERLINER WEIN TROPHY δοκίμασαν και αξιολόγησαν οίνους από 40 χώρες από όλο τον κόσμο. Όλα τα κρασιά του αξιολογήθηκαν σύμφωνα με το σύστημα 100 πόντων του Διεθνούς Οργανισμού Αμπέλου και Οίνου (OIV), αναγνωρισμένου και από την Διεθνή Ένωση Οινολόγων (UIOE). Στον συγκεκριμένο διαγωνισμό μόνο το 30% των συμμετοχών βραβεύονται από τη διεθνή κριτική επιτροπή που αποτελείται από φημισμένες προσωπικότητες από τον κόσμο του κρασιού, οινολόγους, σομελιέ, αναγνωρισμένους buyers, ειδικούς δημοσιογράφους και επιστήμονες.

Ο Château Nico Lazaridi 2018 – ΠΓΕ Δράμα απέσπασε το Χρυσό Μετάλλιο, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι νωρίτερα φέτος διακρίθηκε με Ασημένιο Μετάλλιο στον επίσης σημαντικό οινικό διαγωνισμό MUNDUS VINI.
O ερυθρός ξηρός οίνος αποτελεί το πιο γνωστό brand name της NICO LAZARIDΙ καθώς έχουν συμπληρωθεί 32 χρόνια από την πρώτη του εμφιάλωση. Ένα γοητευτικό χαρμάνι με βαθύ ερυθρό χρώμα στο οποίο συνδυάζονται τα γλυκά αρώματα φρούτων του Merlot με την πυκνότητα του Cabernet Sauvignon και τη φινέτσα του Sangiovese. Έχει ακολουθηθεί κλασσική ερυθρή οινοποίηση με εφαρμογή délestage και παραμονή 12 μηνών σε γαλλικά δρύινα βαρέλια.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments