Το ελληνοτουρκικό Επιμελητήριο Βορείου Ελλάδος (ΕΤΕΒΕ) και ο αντιπρόεδρος του Στέφανος Χατζημανώλης, (φώτο) ύστερα από συντονισμένες προσπάθειες σε στενή συνεργασία με το Προξενείο της Τουρκίας στη Θεσ/νίκη και τον Γενικό Πρόξενο Orhan Yalman Okan , ανακοίνωσαν ότι ένα πολύ σοβαρό θέμα που απασχολεί τον κλάδο των τουριστικών πρακτόρων στην Ελλάδα πλησιάζει στην λύση του.
Όπως ανακοίνωσαν, ήρθαν σε συμφωνία με την Ένωση Τουριστικών Γραφείων της Τουρκίας (TURSAB ) για το πολυσυζητημένο θέμα της νόμιμης εκπροσώπησης των τουρκικών τουριστικών γκρουπ που επισκέπτονται την χώρα μας , από ελληνικά τουριστικά γραφεία.
Ως γνωστόν, μέχρι σήμερα οι περισσότεροι Τούρκοι τουριστικοί πράκτορες προχωρούσαν σε απευθείας συνεργασία με τα ελληνικά ξενοδοχεία δίχως τη διαμεσολάβηση των Ελλήνων ταξιδιωτικών πρακτόρων , όπως ρητά προβλέπει ο νόμος Ν. 393/1976 ο οποίος όμως δεν τηρείται.

Όπως δήλωσε ο κ. Χατζημανώλης, “την επόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσει από την Tursab η ενημέρωση όλων των τουριστικών πρακτόρων της Τουρκίας που πραγματοποιούν εκδρομές στην Ελλάδα, για την ισχύουσα νομοθεσία και είμαι βέβαιος ότι μέχρι το τέλος του μήνα θα έχει ολοκληρωθεί η συνολική διαδικασία . Έτσι θα διασφαλισθούν επιτέλους τα νόμιμα επαγγελματικά δικαιώματα των ελληνικών τουριστικών γραφείων και θα αυξηθούν κατακόρυφα οι συνεργασίες με τα αντίστοιχα γραφεία της Τουρκίας.”
Επίσης ο κ. Χατζημανώλης είπε: “Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον κ. Πρόξενο (Orhan Yalman Okan ) για το άμεσο ενδιαφέρον που εκδήλωσε για την επίλυση του προβλήματος , και την έντονη δραστηριοποίηση του με προσωπικές συναντήσεις με τον Πρόεδρο Βύρωνα Θεολόγη και μέλη του Δ.Σ της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Μακεδονίας-Θράκης, αλλά και τον Πρόεδρο της Tursab Basaran Ulusoy, για τις συνεχείς επιστολές του προς τις Υπηρεσίες του Υπουργείου Τουρισμού και αντίστοιχων φορέων στην Τουρκία . Είναι εξαιρετικά σημαντικό για όλους μας , να αντιληφθούμε ότι πέρα από την απλή καταγραφή η επισήμανση των οποίων προβλημάτων , πρέπει να επιμένουμε στη συγκροτημένη σύνθεση προτάσεων που θα κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση επίλυσης τους , πάντα σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές . Αυτοί άλλωστε είναι και ο κύριος στόχος των δράσεων του Ελληνοτουρκικού Επιμελητηρίου Βορείου Ελλάδος”.

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments