Έχουμε αναφέρει πολλές φορές πως στη χώρα μας τις τελευταίες δεκαετίες, οι επενδύσεις -ιδιαίτερα στον τουρισμό- θεωρούνται κάτι σαν εχθρική πράξη.
Κρατική ανικανότητα, φαιδρό νομοθετικό πλαίσιο, διαφθορά,ντόπια συμφέροντα και εσχάτως παρωχημένες ιδεοληψίες, είναι οι κύριες αιτίες χωρίς να είναι οι μοναδικές.
Μεγάλα εμπόδια ορθώνονται με το καλήμερα, μέχρι ο επενδυτής να βαρεθεί και να εγκαταλείψει την προσπάθεια του, φεύγοντας λοιδορούμενος ως στυγνός εκπρόσωπος του μεγάλου κεφαλαίου, αρπαχτικό, λαμόγιο και άλλα τέτοια.
Αυτό συμβαίνει ακόμη και τώρα που η χώρα μας βυθίζεται όλο και περισσότερο. Αντί να κάνουμε τα πάντα για να προσελκύσουμε νέες επενδύσεις που θα δημιουργήσουν έσοδα για το κράτος, θέσεις εργασίας και ανάπτυξη, κάνουμε τα πάντα για τις εμποδίσουμε. Ο λόγος είναι ένας. Δεν θέλουμε να δώσουμε τίποτε στους επενδύτες, για να μπορούν οι ντόπιες μαφίες να καταπατούν, να εκμεταλλεύονται και να θησαυρίζουν σε βάρος των πολλών. Έτσι η Ελλάδα κατάντησε τσίρκο, ιδιαίτερα στις παραθαλάσσιες περιοχές της.
Τελευταίο παράδειγμα παρεμπόδισης επενδύσεων είναι αυτές που θέλει να κάνει ο Εμίρης του Κατάρ σε Λευκάδα και Κέρκυρα. Δικαστικές περιπέτειες έχουν παγώσει τα επενδυτικά σχέδια και κινδυνεύει να καταδικαστεί με φυλάκιση, θύμα αντικρουόμενων νόμων και ελλείψεων του ελληνικού δημοσίου.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα Realnews, φέρεται να εξέφρασε την απορία «πώς μία τόσο φτωχή χώρα, αντί να στηρίζει τις επενδύσεις κάνει ό,τι μπορεί για να τις διώξει», καταλήγοντας ότι «είναι ανέκδοτο οι επενδύσεις στην Ελλάδα».
Την ίδια ώρα στο Κατάρ, έχουν επενδύσει 180 ελληνικές επιχειρήσεις, κυρίως σε τεχνικά έργα, χωρίς να αντιμετωπίσουν κανένα από αυτά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Εμίρης του Κατάρ στη χώρα μας. Επίσης για την ιστορία να αναφέρουμε πως η ακυβέρνητη μέχρι πριν μερικές μέρες Ισπανία, προσέλκυσε μόνο φέτος ξένες επενδύσεις αξίας 26.7 δις.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments