Με επιτυχία συνεχίζονται οι εκδηλώσεις του Εδεσσαϊκού Καρναβαλιού. Μικροί και μεγάλοι ετοιμάζονται πλέον για την μεγάλη παρέλαση των 19 ομάδων καρναβαλιστών. Όλη την εβδομάδα οργανώνονται τα πάρτι των ομάδων. Ξεχωρίζει αυτό του Μεγάλου Αλεξάνδρου που οργανώνεται την Παρασκευή και αποτελεί την εξέλιξη του παλαιότερου χορού του Εδεσσαϊκού Καρναβαλιού. Την Παρασκευή επίσης οργανώνονται οι Δρόμοι του Καρναβαλιού με τους Τυμπανιστές και τις Μαζορέτες να περιδιαβαίνουν τους δρόμους της πόλης.
Οι εκδηλώσεις του Καρναβαλιού της Έδεσσας κορυφώνονται με την παρέλαση του Σαββατόβραδου, ώρα 5μμ, όπου θα συμμετέχουν πάνω από 3000 καρναβαλιστές ενώ η έκπληξη θα έρθει από τους 120 τυμπανιστές που θα δημιουργήσουν μια μοναδική ατμόσφαιρα.
Την επόμενη ημέρα την Κυριακή της Αποκριάς οργανώνεται το δρώμενο της Λάμκας και αμέσως μετά η συναυλία με του BalGuns στο Δημοτικό Στάδιο 6μμ. Η εκδήλωση θα κλείσει με το κάψιμο του Καρνάβαλου και πολλά πυροτεχνήματα στον Εδεσσαϊκό Ουρανό.
Για την Καθαρή Δευτέρα, το τμήμα μαγειρικής του ΙΕΚ Έδεσσας θα φροντίσει για νηστίσιμη φασολάδα «γκουρμεδιά» στους Μικρούς Καταρράκτες στις 11πμ, και για χαρταετό στον Φυσιολατρικό Όμιλο Έδεσσα στο περίπτερο ΦΟΕ στις 12 το μεσημέρι, στο Ανεμοδρόμιο Ζέρβης-Παναγίτσας και στους οικισμούς σε σημεία θέας της Πέλλας.
Το σύγχρονο καρναβάλι της Έδεσσας ξεκίνησε οργανωμένα μέσα από ομάδες, συλλόγους, φορείς και επιχειρήσεις υπό την αιγίδα του Δήμου Έδεσσας το 2005 και έκτοτε συνεχίζει στο βασικό μοτίβο παράδοση και σύγχρονη ζωή με σάτιρα, γέλιο, πειράγματα, πολύ μουσική και μαζί με την εξαιρετική γαστρονομία της πόλης και της ευρύτερης περιοχής.
Περισσότερες Πληροφορίες http://www.edessacity.gr

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments