Το φαινόμενο των ανθισμένων ροδακινιών άρχισε να αποκτά τουριστική διάσταση και να αποτελεί πόλο έλξης για τους επισκέπτες εδώ και λίγα χρόνια και μπήκε για τα καλά στην τουριστική πραγματικότητα του Δήμου Βέροιας. Πλέον, αποτελεί ένα πολύ σημαντικό αξιοθέατο και ένα νέο τουριστικό προϊόν που προβάλει τον τόπο σε παγκόσμιο μάλιστα επίπεδο, μετά και τα ρεπορτάζ και τα αφιερώματα των National Geographic και Reuters. Έτσι, από τις διαστάσεις που έχει πάρει αντιλαμβάνεται κανείς πως οι προοπτικές που ανοίγονται είναι πολύ μεγάλες.

Έτσι το τμήμα τουρισμού του Δήμου Βέροιας βρίσκεται σε στενή συνεργασία με ιδιωτικούς φορείς της πόλης , για τη δημιουργία ενός οργανωμένου πακέτου για την τέλεση γάμων και κοινωνικών εκδηλώσεων με κυρίαρχο θέμα τις ανθισμένες ροδακινιές, το οποίο θα προωθηθεί στα κατάλληλα κανάλια διανομής και στους εξειδικευμένους Διοργανωτές Γάμων. Ήδη έχουν λάβει χώρα οι πρώτες κοινωνικές εκδηλώσεις αλλά και φωτογραφίσεις με φόντο τον ανθισμένο κάμπο της Βέροιας. Με την έκταση που έχει πάρει το φαινόμενο με τις φωτογραφίσεις, τις εκδηλώσεις και τα αφιερώματα, πλέον το ενδιαφέρον έχει ξεφύγει από τα στενά γεωγραφικά όρια του Δήμου. Έτσι, με το τέλος της πανδημίας και την επάνοδο των ελεύθερων μετακινήσεων, η περιοχή αναμένεται πως θα αποτελεί προορισμό τέλεσης κοινωνικών εκδηλώσεων και θα προσελκύει ζευγάρια από το εσωτερικό και από το εξωτερικό.

Στα πλαίσια αυτά, το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας ψήφισε χτες την τέλεση των πολιτικών γάμων ατελώς κατά το μήνα Μάρτιο κάθε έτους, οπότε το φαινόμενο βρίσκεται στην κορύφωσή του, ως ένα συμβολικό κίνητρο προς την κατεύθυνση αυτήν.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments