Αναστάτωση επικρατεί μεταξύ των εργαζομένων στο αεροδρόμιο “Μακεδονία” της Θεσσαλονίκης. Και αυτό γιατί η διοίκηση του αεροδρομίου αποφάσισε να αλλάξει το χώρο στάθμευσης των αυτοκινήτων τους και να τους πάει στον πιο μακρινό, αυτόν κοντά στον εμπορευματικό σταθμό.
Με ψήφισμα των εργαζομένων που έχουν ήδη υπογράψει πάνω από 280 εργαζόμενοι, ζητούν από την Φραπόρτ να συνεχίσουν να παρκάρουν τα αυτοκίνητα τους στο πάρκινγκ εργαζομένων κοντά στο χώρο εργασίας τους και μάλιστα δωρεάν.
Θυμίζουμε πως όταν το αεροδρόμιο διαχειρίζονταν η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, το κόστος του πάρκινγκ για τους εργαζόμενους ήταν μόλις 15 ευρώ το χρόνο. Την πρώτη κιόλας μέρα που ανέλαβε η Φράπορτ το έκανε 15 ευρώ το μήνα και σταδιακά το ανέβασε σε 50 ευρώ το μήνα, ποσό μεγάλο αν αναλογιστεί κανείς πως οι μισθοί είναι πολύ χαμηλοί στο αεροδρόμιο ενώ αρκετοί εργάζονται με συμβάσεις μερικής απασχόλησης και οι αποδοχές τους δεν ξεπερνούν τα 400 ευρώ το μήνα.
Για αύριο στις 10πμ οι εργαζόμενοι προγραμματίζουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Τέρμιναλ 1.

Αναλυτικά το ψήφισμα των εργαζομένων αναφέρει:

“Πριν λίγες μέρες μας κοινοποιήθηκε ότι θα αλλάξει ο χώρος στάθμευσης στο Αεροδρόμιο. Η μεταφορά σε έναν χώρο μικρότερο μπορεί να δημιουργήσει δυσκολίες για όσους και όσες από εμάς ερχόμαστε στη δουλειά με το αυτοκίνητο και ήδη δυσκολευόμαστε κάποιες φορές να βρούμε κενή θέση να αφήσουμε τα αυτοκίνητα μας. Τις μέρες που έχουμε διανυκτέρευση σε άλλους σταθμούς, τα αυτοκίνητα μας παραμένουν στο χώρο παρκαρίσματος αναγκαστικά δημιουργώντας μεγαλύτερη συμφόρηση. Επίσης, θα ήταν καλύτερα να βρισκόμαστε όσο πιο κοντά γίνεται στο χώρο εργασίας μας. Να μην διανύουμε μεγαλύτερη απόσταση προς το χώρο αυτό όπου και ξεκινάει η βάρδια μας, καθώς υπάρχουν και μέρες που λόγω της κίνησης στον περιφερειακό από το fly over κυριολεκτικά μπορεί να φτάσουμε στο παρά πέντε στη δουλειά μας. Για τους λόγους αυτούς υπογράφουμε ώστε:
Να μην αλλάξει ο χώρος στάθμευσης όσων δουλεύουμε στο αεροδρόμιο.
Να διευρυνθεί ο χώρος στάθμευσης ώστε να μπορούν όλοι και όλες να σταθμεύουν τα αυτοκίνητα τους.
Να μην υπάρχει κανένα αντίτιμο στον χώρο στάθμευσης για όσους και όσες εργάζονται στο αεροδρόμιο Μακεδονία.
Να κοινοποιηθούν τα παραπάνω σε όλους αρμόδιους για να δοθεί λύση”.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments