Κείμενο – φωτογραφίες: Omorfa Taxidia

Μετά από 15 περίπου B2B συναντήσεις με Ρουμάνους τουριστικούς πράκτορες και μια μακρά εκδήλωση για την παρουσίαση της Θεσσαλονίκης και της Πιερίας, λίγη χαλάρωση επιβάλλεται. Ετσι λοιπόν, όσοι μετείχαν στην πρώτη αποστολή της Διπλωματίας των Προορισμών στο Βουκουρέστι τις προηγούμενες μέρες, βρήκαν την ευκαιρία να πάρουν μέρος σε ένα οργανωμένο walking tour στο ιστορικό κέντρο της ρουμανικής πρωτεύουσας και στο γεύμα που ακολούθησε σε παραδοσιακή ταβέρνα.
Ομολογούμενος εντυπωσιάστηκαν από την εικόνα και την ζωντάνια του Βουκουρεστίου που συνεχώς βελτιώνεται και ομορφαίνει. Το μέγαρο μουσικής, το παλιό παλάτι, τα πρώην γραφεία του κομουνιστικού κόμματος απ’ όπου ξεκίνησε ο επίλογος του καθεστώτος Τσαουσέσκου, η παραδοσιακή συνοικία Lipscani κέντρο της νυχτερινής ζωής και του τουρισμού και πολλά ακόμη αξιοθέατα περιλάμβανε το μενού της ξενάγησης.
Άλλωστε η δικτύωση με την τουριστική αγορά του Ρουμανίας δεν ήταν το μόνο ζητούμενο της αποστολής, αλλά και η δικτύωση μεταξύ αυτών που συμμετείχαν, καθώς ο τουρισμός απαιτεί ομαδική προσπάθεια, συνέργειες και συνεργασίες.

Info…
Θυμίζουμε πως η Διπλωματία των Προορισμών είναι μια δράση για την τουριστική προβολή και προώθηση προορισμών σε στοχευμένες αγορές του εξωτερικού. Τη διοργανώνει η εταιρεία Wise Ram, που μεταξύ άλλων ασχολείται με την τουριστική προώθηση προορισμών. Στην συγκεκριμένη, που έγινε με την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και των Δήμων Κατερίνης και Δίον-Ολύμπου, συμμετείχαν εκπρόσωποι φορέων και επαγγελματίες του τουρισμού από την Θεσσαλονίκη και την Πιερία.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments