Βαλίτσες για το Άμστερνταμ ετοιμάζουν οι “Διπλωμάτες της Θεσσαλονίκης”. Ποιοι είναι αυτοί; Όσοι συμμετέχουν στην Διπλωματία των Πόλεων αυτή την σημαντική δράση του Δήμου Θεσσαλονίκης που ρεφενέ προβάλει και προωθεί τη Θεσσαλονίκη ως τουριστικό, συνεδριακό, εκθεσιακό, εκπαιδευτικό, ιατρικό και ότι άλλο έχει τουριστικό ενδιαφέρον, προορισμό.

Είναι η 15η εξόρμηση της Διπλωματίας από τότε που αυτή ξεκίνησε. Η αποστολή θα αναχωρήσει για το Άμστερνταμ μεθαύριο Τετάρτη, ενώ την Πέμπτη στην ολλανδική πρωτεύουσα θα γίνει μεγάλη εκδήλωση για την προβολή και προώθηση της Θεσσαλονίκης. Επικεφαλής της αποστολής θα είναι ο αντιδήμαρχος τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης Σπύρος Πέγκας, ενώ θα τον ακολουθήσουν όπως πάντα εκπρόσωποι φορέων και επιχειρήσεων με άμεσο και έμμεσο ενδιαφέρον για τον τουρισμό. 

Έκτος από τους εκπροσώπους τουριστικών γραφείων και ξενοδοχείων στην αποστολή που αποτελείται από 30 περίπου άτομα, συμμετέχουν μεταξύ άλλων, εκπρόσωποι της HELEXPO ΔΕΘ, του γραφείου διεκδίκησης συνεδρίων Θεσσαλονίκης (TCB), καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, δικηγορικές εταιρείες, γιατροί και στελέχη εμπορικών κέντρων, Συμμετέχουν επίσης δύο κρατικά πανεπιστήμια της Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ και Μακεδονίας  ) στην προσπάθεια τους για προσέλκυση ξένων φοιτητών.

Για πρώτη φορά συμμετέχει και η Χαλκιδική μέσω του Οργανισμού Τουρισμού της περιοχής, που τα τελευταία χρόνια βλέπει τους Ολλανδούς τουρίστες να αυξάνονται στις παραλίες της.
Η Ολλανδία αποτελεί μια πολύ ενδιαφέρουσα αγορά για τη Θεσσαλονίκη, που ωστόσο θέλει δουλειά για να αναπτυχθεί. Οι Ολλανδοί επισκέπτες πραγματοποίησαν πέρσι 18.283 διανυκτερεύσεις (αύξηση 0.79%) στα ξενοδοχεία τη Θεσσαλονίκης, κατατάσσοντας τους αρκετά χαμηλά, μόλις στην 16η θέση του σχετικού πίνακα με τις 20 πιο σημαντικές εθνικότητες στα ξενοδοχεία της πόλης.

Ωστόσο το προφίλ και η φιλοσοφία της πόλης της Θεσσαλονίκης, ταιριάζει ιδανικά στα “θέλω” των Ολλανδών ταξιδιωτών, αφού τους αρέσει η διασκέδαση και το καλό φαγητό και ταυτόχρονα ενδιαφέρονται για ιστορία, φύση και πολιτισμό.
Όπως στις προηγούμενες πέντε αποστολές της Διπλωματίας, έτσι και σ΄αυτήν μέγας χορηγός είναι η Aegean Airlines η οποία τα τελευταία χρόνια έχει ένα όλο και πιο ενεργό ρόλο όσον αφορά την προσπάθεια για την τουριστική προβολή και προώθηση της Θεσσαλονίκης. Την Aegean θα εκπροσωπήσει η διευθύντρια Βορείου Ελλάδος Ειρήνη Σιδηροπούλου. Οι πτήσεις από την Θεσσαλονίκη για το Άμστερνταμ γίνονται μέσω Αθηνών ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες στα άμεσα πλάνα της εταιρείας είναι η δρομολόγηση απευθείας πτήσεων από τη Θεσσαλονίκη για Άμστερνταμ.

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments