Κείμενο – φωτογραφίες: Omorfa Taxidia

Καθώς ο Δήμος Παιονίας αναζητά μια θέση στον τουριστικό χάρτη, ο Δήμαρχος Κωνσταντίνος Σιωνίδης κάλεσε τον τομεάρχη τουρισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Αλέξανδρο Θάνο, για ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων προκειμένου η περιοχή να βρει τον τουριστικό της δρόμο. Η τρέχουσα δημοτική αρχή πήρε τον τουρισμό από τα αζήτητα του Δήμου. Δημιούργησε τουριστική επιτροπή, προσέλαβε σύμβουλο επί τουριστικών θεμάτων, βάζει στόχους και προσπαθεί να κινητοποιήσει τους επαγγελματίες στην κοινή προσπάθεια.
Η συνάντηση έγινε στο γραφείο του Δημάρχου στο Πολύκαστρο και παραβρέθηκαν επίσης ο Χρήστος Δραγούδης επικεφαλής της ομάδας τουρισμού του Δήμου, ο Σωτήρης Τσέτος ειδικός συνεργάτης του Δημάρχου, η Μαρία Παπαδημητρίου σύμβουλος σε θέματα τουρισμού του Δήμου και η Μαρία Μαντζιόλη συνεργάτης σε θέματα τουριστικής ανάπτυξης.
Αναφέρθηκαν και συζητήθηκαν τα σημαντικότερα θέματα που έχουν να κάνουν με τις τουριστικές υποδομές της περιοχής, αλλά και πρακτικά ζητήματα για την προώθηση και προβολή της περιοχής σε αγορές στόχους.
Η Δήμος Παιονίας που είναι περίπου ο μισός νομός του Κιλκίς, είναι μια χαρισματική περιοχή με εξαιρετική τουριστική πρώτη ύλη. Έχει απίστευτη φύση, ιστορικά αξιοθέατα, εκπληκτικά προϊόντα, πολυποίκιλη γαστρονομία που στο πέρασμα των χρόνων διαμόρφωσαν ντόπιοι και πρόσφυγες. Έχει επίσης εύκολη πρόσβαση καθώς βρίσκεται κοντά στον μεθοριακό σταθμό των Ευζώνων από τον οποίο κάθε χρόνο εισέρχονται στη χώρα μας εκατομμύρια επισκέπτες.
Το πιο αναγνωρίσιμο από τα αξιοθέατα της Παιονίας είναι η Γαλάζια λίμνη στο Σκρα, που έγινε διάσημη χάρη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τις χιλιάδες φωτογραφίες που δημοσιεύουν οι επισκέπτες. Η ίδια περιοχή αποτέλεσε πεδίο της ομώνυμης ιστορικής μάχης του πρώτου παγκοσμίου πολέμου. Στρατιωτικά νεκροταφεία υπάρχουν διάσπαρτα. Η αρχαία Ευρωπός απ’ όπου πήρε το όνομα της η Ευρώπη, αποτελεί επίσης έναν σπουδαίο αρχαιολογικό χώρο. Η Γουμένισσα με τα κρασιά της, το Πάικο με τα κάστανα του και δεκάδες άλλα αξιοθέατα εμπλουτίζουν το τουριστικό προϊόν της περιοχής.
Ωστόσο ο τοπικός Δήμος δυσκολεύεται να συντηρήσει πλήρως σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος, ούτε έχει τη δυνατότητα να ολοκληρώσει τουριστικές υποδομές όπως το συνεδριακό κέντρο στην Αρχαία Ευρωπό. Το θέμα περιπλέκεται λόγω συναρμοδιοτήτων με άλλες υπηρεσίες που δημιουργούν γραφειοκρατικές καταστάσεις αξεπέραστές. Για το λόγο αυτό ζητά τη βοήθεια και τις συμβουλές της Περιφέρειας σε θέματα χρηματοδότησης και διαδικασιών. Ήταν μια πολύ χρήσιμη συνάντηση καθώς μεταξύ του Δήμου Παιονίας και της Περιφέρειας άνοιξε ένας δίαυλος επικοινωνίας, χρήσιμος για τα επόμενα τουριστικά βήματα της περιοχής.
Μετά την συνάντηση ακολούθησε ξενάγηση σε μερικά από τα αξιοθέατα της Παιονίας και στα οποία θα αναφερθούμε σε άλλες αναρτήσεις..

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments