Με συνέπεια και συνέχεια, συνεχίζονται οι δράσεις του Δήμου Ιωαννιτών για την προβολή και προώθηση της πόλης ως τουριστικού προορισμού σε όλες του τις εκδοχές (αναψυχής, συνεδρίων, city break, γαστρονομίας κλπ)
Πριν μερικές μέρες, σε αίθουσα του Σεράφειου κέντρου του Δήμου Αθηναίων, πραγματοποιήθηκε μια ακόμη δράση του Δήμου Ιωαννιτών στα πλαίσια της Διπλωματίας των Πόλεων. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους και έκαναν χαιρετισμό, η Υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη και ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης. Παραβρέθηκαν τουριστικοί πράκτορες από την Αθήνα και δημοσιογράφοι.
Επικεφαλής της αποστολής των Ιωαννίνων ήταν ο Δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ ο οποίος στο χαιρετισμό του μεταξύ άλλων τόνισε: « Ευχαριστώ την υφυπουργό κα Ζαχαράκη για την παρουσία της στη σημερινή μας εκδήλωση. Στο πρόσωπό της βλέπουμε τη βοήθεια και συμπαράσταση του Υπουργείο Τουρισμού στις προσπάθειες που κάνουμε για την τουριστική προώθηση των Ιωαννίνων. Ο Δήμος μας έχει αναπτύξει τα τελευταία δύσκολα χρόνια μια στρατηγική για την τουριστική ανάπτυξη της πόλης μας και της ευρύτερης περιοχής. Οι δυσκολίες που προέκυψαν λόγω της τρέχουσας συγκυρίας δεν αποτέλεσαν εμπόδιο αλλά πρόκληση για να προσπαθήσουμε ακόμη περισσότερο. Μας έκαναν πιο δυνατούς. Προσπαθούμε να χτίσουμε έναν προορισμό 365 ημερών. Ήδη αυτό φαίνεται να αποδίδει. Χαρακτηριστικά σας αναφέρω πως τους καλοκαιρινούς μήνες τα ξενοδοχεία μας ήταν γεμάτα αν και δεν είμαστε ένας καλοκαιρινός προορισμός», είπε ο κ. Ελισάφ και συνέχισε: «Δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στην ανάπτυξη του συνεδριακού τουρισμού. Ήδη αποτελούμε τον τρίτο συνεδριακό πόλο στη χώρα μας. Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε έναν φορέα προσέλκυσης συνεδρίων που θα βάλει την πόλη των Ιωαννίνων και στον διεθνή συνεδριακό χάρτη καθώς έχουμε όλες τις απαραίτητες υποδομές».
Στην χθεσινή εκδήλωση χαιρετισμό έκανε επίσης ο αντιδήμαρχος τουρισμού των Ιωαννίνων Γιώργος Λώλης, ενώ ο Αιμίλιος Νέος, στέλεχος του τμήματος τουρισμού του Δήμου, έκανε την παρουσίαση του προορισμού με την βοήθεια οπτικοαουστικού υλικού.
Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων Δημήτρης Δημητρίου και το μέλος της διοίκησης του Επιμελητηρίου Μιχάλης Δεβέκος αναφέρθηκαν στις αναπτυξιακές προοπτικές της περιοχής.
Στα τελευταία trends σχετικά με τον τουρισμό πόλης αναφέρθηκε η κα Ζένια Γεωργιάδου της Encore, η οποία συντόνισε την εκδήλωση.
Ακολούθησαν B2B συναντήσεις ανάμεσα σε τουριστικούς πράκτορες, ξενοδόχους και εταιρίες εναλλακτικών δραστηριοτήτων των Ιωαννίνων, με τουριστικούς πράκτορες της Αθήνας. Όλοι τους είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν ηπειρωτικά εδέσματα και κρασιά.

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments