Περισσότεροι από 70 εκπρόσωποι εταιρειών της διεθνούς και ελληνικής τουριστικής βιομηχανίας συμμετείχαν φέτος στο Connect Thessaloniki, που διοργανώθηκε στις 2,3 και 4 Απριλίου.
Κατά τη διάρκεια των τριών ημερών του Connect, οι εκπρόσωποι των επιχειρήσεων της τοπικής τουριστικής βιομηχανίας ήρθαν σε επαφή με 33 εκπροσώπους της διεθνούς αγοράς από 16 χώρες, πραγματοποιώντας συνολικά περισσότερες από 520 προκαθορισμένες συναντήσεις, με στόχο την ανάπτυξη τουριστικών προϊόντων και τη σύναψη συμφωνιών για νέες συνεργασίες.
Το Connect, το κορυφαίο signature event για τη Θεσσαλονίκη και την Κεντρική Μακεδονία ξεκίνησε με το καλωσόρισμα της Ελένης Σωτηρίου, Managing Director του Thessaloniki Convention Bureau.
“ Το Connect είναι ένας επιτυχημένος ετήσιος θεσμός που ενισχύει την στρατηγική ανάπτυξης του τοπικού τουριστικού προϊόντος και συμβάλλει ουσιαστικά στην προβολή της περιοχής. H Θεσσαλονίκη και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας “συστήνεται” σε παραδοσιακές και νέες αγορές ως ανερχόμενος προορισμός, έτοιμος να πρωταγωνιστήσει στη Βιομηχανία των Συναντήσεων, διαθέτοντας τις απαραίτητες υποδομές και όλα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά. Και το σημαντικότερο εξωστρεφείς και δημιουργικούς επαγγελματίες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά και να εντυπωσιάσουν με το εύρος και την ποιότητα των υπηρεσιών τους.”
Στο Connect ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στη βιωματική γνωριμία των συμμετεχόντων με την πόλη μέσα από ένα δυναμικό πρόγραμμα περιηγήσεων σε χώρους ενδιαφέροντος της Θεσσαλονίκης, γαστρονομικών και ψυχαγωγικών εμπειριών και networking events με στόχο την ανάδειξη των ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων και των επιλογών που προσφέρει ο προορισμός.
Οι συμμετέχοντες hosted buyers επισκέφτηκαν σημαντικά μνημεία και σημεία ενδιαφέροντος, θαύμασαν τον «Χρυσό των Μακεδόνων» στο Αρχαιολογικό Μουσείο αλλά και έργα σύγχρονης γλυπτικής στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών, δοκίμασαν ελληνικά προϊόντα στην Αγορά Μοδιάνο και απήλαυσαν μοναδικά εδέσματα στα εστιατόρια της πόλης. Η γνωριμία τους με την περιοχή κλείνει με ένα διήμερο ταξίδι στη Χαλκιδική, που οργάνωσε και προσφέρει ο Οργανισμός Τουρισμού Χαλκιδικής.
Την επιτυχία του Connect Tourism & Travel Event Thessaloniki, που είναι πλέον ετήσιος θεσμός, εξήρε ο Πρόεδρος του Thessaloniki Convention Bureau Γιάννης Ασλάνης επισημαίνοντας το υψηλό επίπεδο των προκαθορισμένων συναντήσεων και τα οφέλη που προκύπτουν για τις τουριστικές επιχειρήσεις και τον προορισμό από τις νέες συνεργασίες και συμφωνίες. Εμείς στο Thessaloniki Convention Bureau, συνέχισε ο Γιάννης Ασλάνης θα συνεχίσουμε να προβάλουμε δυναμικά τη Θεσσαλονίκη ως έναν ανερχόμενο ταξιδιωτικό προορισμό αναδεικνύοντας τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα του, σε συνδυασμό με το υψηλού επαγγελματισμού προφίλ των επιχειρήσεων.
«Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στηρίζει το Connect Tourism & Travel Event Thessaloniki ως μια ιδιαιτέρως αποτελεσματική δράση προβολής του προορισμού. Πραγματοποιείται με ένα σύγχρονο format με πυρήνα τις προκαθορισμένες επαγγελματικές συναντήσεις, γνωριμία με τον προορισμό μέσα από ένα ειδικά διαμορφωμένο πρόγραμμα και ενημέρωση για τις υποδομές και τις δυνατότητες που προσφέρει η Θεσσαλονίκη και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Ακόμη, δίνεται η δυνατότητα σε όσους προσκεκλημένους επιθυμούν να ακολουθήσουν στη συνέχεια ένα fam trip στη Χαλκιδική σε συνεργασία με τον Οργανισμό Τουρισμού Χαλκιδικής» δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Αλέξανδρος Θάνος.
Το CΟΝΝΕCT Tourism & Travel Event Thessaloniki πραγματοποιείται με τη στήριξη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, την ευγενική υποστήριξη του ΕΟΤ και επίσημο χορηγό αερομεταφορών την Aegean Airlines.
Την εκδήλωση υποστήριξαν επίσης οι χορηγοί Grand Hotel Palace, Porto Palace Hotel, TIF HELEXPO, Exposystem, Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, Maiami Seafood Restaurant και Chef Stories. Το Fam Trip των hhosted buyers στη Χαλκιδική προσέφερε ο Οργανισμός Τουρισμού Χαλκιδικής.
Το Τhessaloniki Convention Bureau έχει σχεδιάσει ένα ενδιαφέρον πλάνο δράσεων για το 2ο εξάμηνο του 2023, στο οποίο προγραμματίζονται το Connect On Tour l Baltic, στη Ρήγα της Λετονίας τον Οκτώβριο και Connect On Tour l North Germany, στην Κολωνία και το Αμβούργο τον Δεκέμβριο.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments