Κείμενο- Φωτογραφίες: Βάσω Τζιτζικάκη

Στον κεντρικό χώρο του λιμανιού της Θεσσαλονίκης στήθηκε ένα χριστουγεννιάτικο χωριό, παραπλήσιο με αυτό που πριν από δύο χρόνια βρισκόταν στον χώρο της πλατείας Αριστοτέλους, πάνω από το άγαλμα του Βενιζέλου. Ξύλινα σπιτάκια με gluwine, γλυκίσματα και χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά βρίσκονται εκεί και περιμένουν μικρούς και μεγάλους να το επισκεφθούν.
Ακόμα, ένα παγοδρόμιο μεγέθους 500 τ.μ θα βρίσκεται εκεί μέχρι και τα Φώτα με γύρω του μία μεγάλη φάτνη και διάφορους χριστουγεννιάτικους στολισμούς να δημιουργούν ένα εορταστικό κλίμα, τηρουμένων όλων των μέτρων προστασίας κατά του covid-19.
Διάφορες απόψεις έχουν ακουστεί τις τελευταίες ημέρες σχετικά με το συγκεκριμένο χριστουγεννιάτικο χωριό της Θεσσαλονίκης που είναι το δεύτερο στην πόλη και σκοπός του είναι να κάνει μικρούς και μεγάλους να το επισκεφθούν αλλά και να προσελκύσει επισκέπτες κι από άλλες περιοχές της χώρας, θέτοντας την Θεσσαλονίκη στη λίστα με τις ελληνικές χριστουγεννιάτικες πόλεις. Σε κάθε περίπτωση είναι όμορφη και πρωτότυπη η εικόνα του από μακριά, όταν πλησιάζει κανείς την περιοχή του λιμανιού, να βλέπει όμορφα λαμπιόνια να το κοσμούν ειδικά κατά τις βραδινές ώρες και σίγουρα δίνει περισσότερες επιλογές στους μικρούς μας φίλους για περισσότερο παιχνίδι.

 

 

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments