Ένα πλούσιο εορταστικό πρόγραμμα εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων, προσαρμοσμένο απόλυτα στις συνθήκες, έχει σχεδιάσει και προγραμματίζει να υλοποιήσει η ομάδα Vamvakou Revival, με την ηθική και οικονομική υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Αναβίωσης της Βαμβακούς στη Λακωνία.
Ο τελευταίος και πιο μαγικός μήνας του έτους, αλλά και οι πρώτες μέρες του επόμενου, επιφυλάσσουν μοναδικές εορταστικές στιγμές για μικρούς και μεγάλους. Παιχνίδια και δημιουργικότητα, τεχνολογία και καινοτομία, μουσική και χριστουγεννιάτικες μελωδίες, έθιμα και γαστρονομία, τέχνη και πολιτισμός, κινηματογράφος και θέατρο, δίνουν ραντεβού στη Βαμβακού και σας καλούν να συμμετέχετε είτε δια ζώσης είτε ψηφιακά, ανάλογα με τις συνθήκες και τις εξελίξεις.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση:

«Συμμετέχουμε σε πολιτιστικές εκδηλώσεις, αλλά και σε δραστηριότητες για τα παιδιά και τις οικογένειές τους. Γνωρίζουμε τη βυζαντινή τέχνη με ένα πρόγραμμα για παιδιά 6-12 ετών (12/12), γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Βουνού με ένα πρόγραμμα για παιδιά 6-12 ετών με τον Φορέα Διαχείρισης Πάρνωνα, Μουστού, Μαινάλου και Μονεμβασίας (20/12), εκφραζόμαστε μέσα από ένα θεατρικό παιχνίδι για το μαγικό Δεκέμβρη με τη Φλώρα Καλομοίρη (19/12) και ένα θεατρικό εργαστήριο με τη Βίκυ Αδάμου (02/01) για παιδιά 4 ετών και άνω. Ελάτε να ταξιδέψουμε στον μαγευτικό κόσμο του STEAM στο V.Lab (Vamvakou Technology Lab fully powered by SNF), φτιάχνοντας σποροβόμβες προς τιμή της Παγκόσμιας Ημέρας Εδάφους με τη Δώρα Κουρκούλη (06/12), ανακαλύπτοντας τον τρόπο που κατανοούν οι υπολογιστές, παίζοντας με τον δυαδικό κώδικα μαζί με την ομάδα Tech4Schools της Nokia Hellas (13/12) και κάνοντας μαγικά πειράματα – μυστικός κωδικός V.Xmas_at_V.Lab – με την Έλενα Παλούμπα (19/12).
Αν οι συνθήκες μας επιτρέψουν να βρεθούμε από κοντά, απολαυστικές γαστρονομικές εμπειρίες σας περιμένουν στο εστιατόριο-καφέ Βουρέικο και αξέχαστες Χριστουγεννιάτικες στιγμές φιλοξενίας και θαλπωρής στον ξενώνα η Ρούγα της Βαμβακούς.

Κι αν δεν καταφέρουμε να βρεθούμε από κοντά και να γιορτάσουμε μαζί τα φετινά Χριστούγεννα, ετοιμαστείτε για μία εορταστική απόδραση του νου σας στο μικρό ορεινό χωριό μας. Εκπλήξεις και όμορφες χριστουγεννιάτικες εικόνες και ιστορίες από το χωριό, στολισμένα πλακόστρωτα σοκάκια, φωτάκια που λαμπυρίζουν και κάνουν το ορεινό τοπίο του Πάρνωνα μοναδικό, γλυκά, εδέσματα και έντονο χριστουγεννιάτικο στοιχείο, θα είναι όλα κοντά σας, ακόμα και από το σπίτι σας! Τι λέτε; Είστε έτοιμοι να ζήσουμε μαζί μια διαφορετική Χριστουγεννιάτικη εμπειρία από χωριό;»
 

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments