Φωτογραφία: Omorfa Taxidia – αρχείο

Εκατό χιλιάδες Τούρκοι τουρίστες αναμένονται στη χώρα μας από σήμερα και όλη την επόμενη εβδομάδα. Και αυτό γιατί λόγω της μεγάλης θρησκευτικής γιορτής Μπαϊράμι που ξεκινά αύριο, έχουν αργία εννέα ημερών.
Οι περισσότεροι θα επισκεφτούν τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου που υπάρχει το ειδικό καθεστώς της εύκολης βίζας, ωστόσο μερικές δεκάδες χιλιάδες θα έρθουν στη Βόρεια Ελλάδα. Όλοι αυτοί θα περάσουν για λίγες ώρες μέχρι μερικές μέρες από τη Θεσσαλονίκη για να επισκεφτούν το μουσείο του Κεμάλ. Ήδη στο μουσείο ετοιμάζονται να υποδεχτούν περίπου 40 χιλιάδες επισκέπτες από σήμερα και για δέκα μέρες.
Μεγάλη θα είναι η κίνηση και στην ασθμαίνουσα αγορά της Θεσσαλονίκης, καθώς οι Τούρκοι ψωνίζουν αρκετά. Και αυτό γιατί πλέον η Ελλάδα είναι φθηνότερη για αυτούς από τη χώρα τους, που τα τελευταία χρόνια συνεχώς ακριβαίνει σχεδόν κάθε μέρα.
Φυσικά κάθε βράδυ στα Λαδάδικα θα έχει αυξημένη κίνηση, καθώς είναι το βασικό σημείο που πηγαίνουν για φαγητό και διασκέδαση
Η τουρκική αγορά ξαναέγινε από τις πιο σημαντικές για τη Θεσσαλονίκη, καθώς η κίνηση των Τούρκων αυξάνεται συνεχώς. Ακόμη πιο αυξημένη είναι η αναζήτηση για τη Θεσσαλονίκη που παρατηρείτε στο διαδίκτυο, ωστόσο λόγω της βίζας και των πολύωρων αναμονών στα σύνορα δεν μετατρέπετε σε κίνηση.
Όσον αφορά στο Μουσείο του Κεμάλ που επί της ουσίας είναι αυτό που τους προσελκύει, βρίσκεται εντός του τουρκικού προξενείου, φτιάχθηκε και λειτουργεί με χρήματα του τουρκικού κράτους, η είσοδος είναι δωρεάν για όλους και έχει εξαιρετική οργάνωση, ιδιαίτερα σε μέρες με έντονη κίνηση. Τα εκθέματα δεν έχουν σχέση μόνο με τον Κεμάλ αλλά και τη Θεσσαλονίκη στις αρχές του προηγούμενου αιώνα.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments