Χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης θα είναι τα φετινά Χριστούγεννα στον Δήμο Θεσσαλονίκης. Οι προετοιμασίες αυτήν την περίοδο είναι πυρετώδεις, ώστε όλα να είναι έτοιμα για το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου και του γιορτινού διακόσμου της πόλης, που αναμένεται στις 7 Δεκεμβρίου.
Σύμφωνα με τα μέτρα που έχει ανακοινώσει ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, η ενεργειακή κατανάλωση για τον εορταστικό φωτισμό της πόλης κατά την περίοδο των Χριστουγέννων θα είναι φέτος χαμηλότερη κατά 58% σε σχέση με πέρυσι. Ο φωτισμός θα είναι τύπου led κι ο διάκοσμος θα σβήνει με χρονοδιακόπτη στη 1.00 τα ξημερώματα, ώστε να επιτυγχάνεται σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας. Ο φετινός εορταστικός διάκοσμος αντιστοιχεί σε KWh στο 0,2% της ετήσιας κατανάλωσης του δημοτικού φωτισμού.
Επίκεντρο θα αποτελέσουν για ακόμη μία χρονιά η πλατεία κι ο άξονας της Αριστοτέλους. Στην πλατεία Αριστοτέλους θα τοποθετηθεί ένα κεντρικό δέντρο, πλαισιωμένο με μικρότερα έλατα. Στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας θα διατηρηθεί ο μπλε ουρανός, που δημιουργεί μια ξεχωριστή ατμόσφαιρα στη γιορτινή Θεσσαλονίκη.
Ο εναέριος στολισμός της οδού Τσιμισκή θα αλλάξει μετά από χρόνια με κεντρικό στοιχείο φέτος μια τρισδιάστατη χριστουγεννιάτικη μπάλα. Ο περσινός στολισμός της Τσιμισκή θα μεταφερθεί στη Βασιλίσσης Όλγας και στη Λαμπράκη. Η Λεωφόρος Νίκης θα είναι στολισμένη με επιστύλια φωτιζόμενα έλατα, ενώ η Βενιζέλου θα αποκτήσει χαρακτήρα ‘70ς. Φέτος, μετά από αρκετά χρόνια ο Δήμος Θεσσαλονίκης θα τοποθετήσει εναέριο στολισμό και στην οδό Εγνατία, με σκοπό την τόνωση της εμπορικής κίνησης.

Δύο συναυλίες…

Η έναρξη της εορταστικής περιόδου θα γίνει με μια μεγάλη συναυλία, που θα πλαισιώσει το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου στην πλατεία Αριστοτέλους, στις 7 Δεκεμβρίου.
Ακόμη μία συναυλία θα διοργανωθεί στην Αριστοτέλους εν όψει της έλευσης της νέας χρονιάς. Στην αλλαγή του χρόνου, άλλωστε, θα υπάρξει ένα εντυπωσιακό σόου πυροτεχνημάτων μέσα από τη θάλασσα σε συνεργασία με το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ).
Φωτογραφία αρχείου.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments