Αυτό το καλοκαίρι τα Κύθηρα ήρθαν πιο κοντά στη Βόρεια Ελλάδα. Και αυτό γιατί μετά από χρόνια υπάρχει απευθείας αεροπορική πτήση με την Olympic Air που συνδέει τα Κύθηρα με τη Θεσσαλονίκη δυο φορές την εβδομάδα, καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού.
Αυτό έδωσε την ευκαιρία σε τουριστικά γραφεία της Βόρειας Ελλάδας να ετοιμάσουν ολοκληρωμένα τουριστικά πακέτα που περιλαμβάνουν αεροπορική μετάβαση, διαμονή σε κατάλυμα που θα επιλέξετε από μια μεγάλη γκάμα ανάλογα με τα γούστα και τις οικονομικές σας δυνατότητες, τράνσφερ από και προς το αεροδρόμιο και αυτοκίνητο για όσους θέλουν να κυκλοφορούν στο νησί πιο άνετα.
Αλλά και όσοι θέλουν να κινηθούν αυτόνομα δεν έχουν παρά να μπουν στη σελίδα του Δήμου Κυθήρων https://kythira.gr/info/ να βρουν χρήσιμες πληροφορίες, να σχεδιάσουν το δικό τους πρόγραμμα και να κάνουν κρατήσεις.
Και μετά σας περιμένουν βουτιές σε υπέροχες παραλίες με μοναδικά ηλιοβασιλέματα. Κάθε σημείο του νησιού έχει πρόσβαση σε μια κοντινή ακρογιαλιά και σε όποια κι αν βρεθείτε, θα απολαύσετε την δροσερή θάλασσα των Κυθήρων.
Ανακαλύψτε καστροπολιτείες, εξαίρετης τέχνης βυζαντινούς και μεταβυζαντινούς ναούς, μεγάλα πέτρινα γεφύρια, σχολεία της Αγγλοκρατίας, παραδοσιακά πυργόσπιτα με πωρόλιθους στις πόρτες και τα παράθυρά τους, αρχοντικά με τα οικόσημα παλαιών επιφανών οικογενειών.
Ο επισκέπτης μπορεί να ακολουθήσει τις χαραγμένες και χαρτογραφημένες πεζοπορικές διαδρομές και να δει παλιούς νερόμυλους, καταπράσινες λαγκαδιές, καταρράκτες και σημεία ιδιαίτερου φυσικού κάλλους.
Ένα από τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα του νησιού είναι ο πλούτος της ενδοχώρας του. Μικρά γραφικά χωριά και οικισμοί υπάρχουν σε όλη του την έκταση και αποτελούν έναν λαογραφικό θησαυρό για τον επισκέπτη.

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments