Κείμενο – φωτογραφία: Omorfa Taxidia

Μια σημαντική τουριστική επένδυση με προϋπολογισμό πάνω από 65 εκατομμύρια ευρώ, βρίσκεται σε εξέλιξη στην παραλία Οφρυνίου (Costa Ofrynio). Η παραλία Οφρυνίου που οι περισσότεροι την γνωρίζουν ως Τούζλα, βρίσκεται στο δυτικό άκρο του νομού Καβάλας στον Στρυμωνικό κόλπο.
Πρόκειται για ένα σύνθετο τουριστικό συγκρότημα 175 στρεμμάτων, που όταν ολοκληρωθεί θα αποτελείται από δυο πολυτελή ξενοδοχεία, έναν οικισμό με τουριστικές κατοικίες, ένα θεματικό πάρκο και πολλές συμπληρωματικές εγκαταστάσεις αναψυχής.
Το όνομα της είναι Alexandrou Chora και δημιουργός της ο Όμιλος Κουρτίδη, που από το 1996 δραστηριοποιείται στην περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας στο χώρο των κατασκευών και της πώλησης ακινήτων.
Το πρότζεκτ που φιλοδοξεί να αλλάξει τη μοίρα της περιοχής και να την βάλει στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη, παρουσιάστηκε χθες στην τουριστική έκθεση Philoxenia, από τον Πρόεδρο του Ομίλου Νίκο Κουρτίδη και την αντιπρόεδρο Κωνσταντίνα Δημητρόβα. Παρόντες ήταν επίσης ο διακεκριμένος αρχιτέκτονας του project Κώστας Πουλόπουλος που δραστηριοποιείται στη Δανία και ο επίσης διακεκριμένος Καθηγητής Πολεοδομικού Σχεδιασμού Κωνσταντίνος Λαλένης.
Τα πρώτα έργα ξεκινούν άμεσα με τη δημιουργία του πεντάστερου ξενοδοχείου Alexandrou Chora Resort σε 25 στρέμματα έκταση, με 61 πολυτελείς κατοικίες (46 σπίτια και 15 μεζονέτες) και με συνολικά 157 κλίνες. Θα είναι έτοιμο την άνοιξη του 2022.
Στην επόμενη φάση θα υλοποιηθεί η υπερσύγχρονη μονάδα Alexandrou SPA Hotel, με 150 κλίνες και όλες τις παροχές ευεξίας. Ταυτόχρονα, στη δεύτερη φάση, θα ξεκινήσει και η δημιουργία του Alexadrou Chora Village ενός «πράσινου», «έξυπνου» και πρότυπου για τα Ελληνικά δεδομένα οικισμού, με 200 πολυτελείς κατοικίες σε έκταση 26,000 τ.μ..
Η 4η ενότητα περιλαμβάνει την δημιουργία του Alexander Theme park, ενός μεγάλου θεματικού πάρκου που θα προσελκύσει εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες και που θα αναδείξει την ευρύτερη περιοχή μέσα από τον ιστορικό πλούτο που διαθέτει, τα απίθανα αρχαιολογικά ευρήματα και την παγκόσμια ισχύ του ονόματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Τον σχεδιασμό του θεματικού πάρκου έχει αναλάβει και ολοκληρώνει το επόμενο διάστημα, η Dream Workers, μια κορυφαία σε ευρωπαϊκό επίπεδο εταιρία, που έχει κατασκευάσει τα μεγαλύτερα και πιο πετυχημένα θεματικά πάρκα στην Ελλάδα.
Η Alexandrou Chora αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2028.
Ο πρόεδρος του ομίλου Νίκος Κουρτίδης δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος για την εξέλιξη του έργου που όταν ολοκληρωθεί θα δημιουργήσει 250 μόνιμες θέσεις εργασίας.
Η αντιπρόεδρος του ομίλου Κωνσταντίνα Δημητρόβα εκτίμησε πως η ολοκλήρωση του Alexandrou Chora θα αλλάξει τα δεδομένα στην ευρύτερη περιοχή. Παρουσίασε όλη τη δομή των εταιρειών της Kourtidis Group, τονίζοντας τη συμβολή του ομίλου στη γενικότερη ανάπτυξη της Παραλίας Οφρυνίου.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Κουρτίδης είπε πως η εταιρεία του έχει την ικανότητα να διαχειριστεί τα δυο ξενοδοχεία συνολικής δυναμικότατας άνω των 300 κλινών, ωστόσο είναι ανοιχτός σε οποιοδήποτε πρόταση από μεγάλες ξενοδοχειακές αλυσίδες.

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments