Καλοκαίρι του 2019 θα θυμίζει αυτός ο Αύγουστος σε ότι αφορά στην τουριστική κίνηση. Και αυτό γιατί οι πληρότητες στις περισσότερες τουριστικές περιοχές της χώρας πλησιάζουν το 100%. Αυτό δεν ήταν αναμενόμενο αν σκεφτεί κανείς πως οι μεγαλύτερες τουριστικές αγορές μας έχουν ή τους έχουμε κλειστούς ή μισάνοιχτους. Η Βρετανία, η Ρωσία, η Τουρκία, η Ολλανδία, η Γερμανία και άλλες χώρες διατηρούν περιορισμούς όσον αφορά τα ταξίδια των πολιτών τους στην Ελλάδα.
Αν και η πανδημία λόγω της μετάλλαξης Δέλτα φουντώνει σε όλη την Ευρώπη και τα νοσοκομεία γεμίζουν και πάλι, η επιθυμία για διακοπές δείχνει να είναι ισχυρότερη από τον φόβο.
Και αν οι ξένοι δεν μπορούν ή δεν θέλουν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό, κάνουν διακοπές στη χώρα τους. Στη Βρετανία οι παραλίες γεμίζουν ασφυκτικά από βρετανούς που επέλεξαν τη χώρα τους για διακοπές ενώ στη Ρωσία η κίνηση στις πτήσεις εσωτερικού είναι μεγαλύτερη από αυτήν του 2019, τελευταία χρονιά πριν την πανδημία. Οι παραλίες σε θάλασσα και λίμνες είναι ασφυκτικά γεμάτες και στις σκανδιναβικές χώρες που πλήττονται από πρωτόγνωρες για αυτούς υψηλές θερμοκρασίες.
Παρ΄όλα αυτά η Ελλάδα θα είναι γεμάτη τον Αύγουστο με ικανοποιητικές πληρότητες μέχρι τις αρχές του Σεπτέμβρη. Αν δεν συμβεί κάτι τραγικό, η περίοδος θα φτάσει μέχρι τις αρχές Νοεμβρίου, όχι όμως για όλους αλλά για τις δημοφιλείς περιοχές με μεγάλα resort και πρόσβαση στις μεγάλες αγορές.
Το στοίχημα για καλύτερη περίοδο σε αφίξεις και έσοδα φαίνεται να έχει κερδηθεί. Μένει να δούμε που θα κάτσει η μπίλια.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments