Η προσπάθεια του τμήματος τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονικείς για την τουριστική ανάδειξη των ιστορικών μνημείων που σχετίζονται με το Μακεδονικό Μέτωπο στον Α’ παγκόσμιο πόλεμο συνεχίζονται.

Θυμίζουμε πως τότε δεκάδες χιλιάδες στρατιώτες από πολλές χώρες (Βρετανία, Γαλλία, Σερβία. Ρωσία κλπ) σχημάτισαν το Μακεδονικό μέτωπο πολεμώντας για πολλά χρόνια κυρίως στην Κεντρική Μακεδονία. Τα σημάδια αυτού του πολέμου είναι ορατά ακόμη και σήμερα, ενώ μνημεία και νεκροφάνεια πεσόντων υπάρχουν πολλά για να θυμίζουν την τραγική αυτή περίοδο. Χιλιάδες άνθρωποι ταξιδεύουν κάθε χρόνο για να τα επισκεφτούν και να τιμήσουν τους ήρωες τους.

Έτσι λοιπόν ο Δήμος Θεσσαλονίκης διοργανώνει αύριο Πέμπτη 23 Μαρτίου στο Λονδίνο, εκδήλωση με στόχο την ανάδειξη της Θεσσαλονίκης και των περιχώρων της ως Ιστορικού – Περιηγητικού τουριστικού προορισμού, με τίτλο «Remember Salonica Front – WW1». Για το λόγο αυτό στη βρετανική πρωτεύουσα θα βρεθεί αποστολή την οποία θα αποτελούν πανεπιστημιακοί και επαγγελματίες του τουρισμού από τη Θεσσαλονίκη. Αρχηγός της αποστολής είναι ο Αντιδημάρχος Τουρισμού του Δήμου Σπύρος Πέγκας.

Στην εκδήλωση Έλληνες και Βρετανοί ιστορικοί θα αναπτύξουν σε ομιλίες τους, στο Hellenic Centre του Λονδίνου, την ιστορία των Στρατιωτικών Κοιμητηρίων της Βρετανικής Κοινοπολιτείας στην Θεσσαλονίκη και την ευρύτερη περιοχή, καθώς και τα σημεία του Μακεδονικού μετώπου του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου που άπτονται της βρετανικής παρουσίας, ενώπιον Βρετανών επαγγελματιών του τουρισμού, Ενώσεων και Σωματείων, που επιδεικνύουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον γύρω από το συγκεκριμένο ζήτημα.

Παράλληλα, θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση του τουριστικού προφίλ της Θεσσαλονίκης και διμερείς συναντήσεις μεταξύ των Ελλήνων επαγγελματιών του Τουρισμού που θα συνοδεύουν την αποστολή του Δήμου και των Βρετανών συναδέλφων τους.

Η εκδήλωση διοργανώνεται με την υποστήριξη του Commonwealth War Graves Commission και του Γραφείου ΕΟΤ Μ. Βρετανίας.

Θυμίζουμε πως πριν λίγο καιρό το τμήμα τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης διοργάνωσε περιήγηση στα μνημεία του Α’ παγκοσμίου Πολέμου σε Θεσσαλονίκη και Κιλκίς (φώτο), προκειμένου να δημιουργήσει ενδιαφέρον στους επαγγελματίες του τουριστικού χώρου να ασχοληθούν με αυτού του είδους τον ιστορικό τουρισμό.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments