Κείμενο: Γκιζάρη Χριστίνα

Οι πόλεις της Αθήνας και του Βελιγραδίου υπέγραψαν τη Δευτέρα, σύμφωνο συνεργασίας με στόχο την ενίσχυση των δεσμών τους σε διάφορους τομείς. Το σύμφωνο υπογράφηκε από τον δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη και τον δήμαρχο Βελιγραδίου Zoran Radojičić κατά τη διάρκεια συνάντησης στο δημαρχείο της Αθήνας.
Η συνεργασία μεταξύ των δύο πόλεων θα επικεντρωθεί στο τουρισμό, με τις δυο πόλεις να εξετάζουν τρόπους για να αυξήσουν τη ροή ταξιδιωτών μέσω της προώθησης μνημείων και αξιοθέατων, καθώς και της τοπικής ιστορίας, της παράδοσης και του πολιτισμού. Ακολούθως, σημαντικό ζήτημα τέθηκε και ο πολιτισμός στοχεύοντας στην προώθηση του θεάτρου, της μουσικής και της τέχνης, με τις δύο πόλεις να διοργανώνουν από κοινού εκδηλώσεις, φεστιβάλ και εκθέσεις. Από την άλλη, θα γίνει προσπάθεια ανταλλαγής πρακτικών και τεχνογνωσίας σχετικά με την αστική ανάπτυξη και την ανθεκτικότητα των σύγχρονων αστικών κέντρων. Τέλος, η προστασία του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας θεωρήθηκε ένα μείζον ζήτημα και γι΄αυτό οι δύο πόλεις θα προωθήσουν την βιωσιμότητα μαζί με την ανταλλαγή πρακτικών σχετικά με τη διαχείριση των αποβλήτων, την ανακύκλωση, τη κυκλική οικονομία και την ενεργειακή απόδοση. Θα συνεργαστούν επίσης στον τομέα της δημόσιας υγείας και θα ανταλλάξουν βέλτιστες πρακτικές με βάση τις προσπάθειές τους για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού.
Ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης δήλωσε πως οι δυο χώρες μοιράζονται κοινές παραδόσεις και ιστορία ενώ έχουν αγωνιστεί για την ελευθερία, τη δημοκρατία και τη δικαιοσύνη. Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Βελιγραδίου, Zoran Radojičić, δήλωσε ότι η Αθήνα και το Βελιγράδι μοιράζονται ένα κοινό όραμα για τον τρόπο με τον οποίο οι σύγχρονες πόλεις θα πρέπει να αναπτυχθούν στο μέλλον.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments