Γιάννενα – αποστολή
Καθώς τα Γιάννενα αποτελούν τα τελευταία χρόνια έναν από τους πιο δημοφιλείς χριστουγεννιάτικους προορισμούς στη χώρα μας, δε θα μπορούσαν να μην είχαν το δικό τους χριστουγεννιάτικο πάρκο.
Η Αστερούπολη όπως είναι το όνομα της, δημιουργήθηκε φέτος για τρίτη συνεχόμενη χρονιά. Βρίσκεται στο Παραλίμνιο Ψυχαγωγικό Πάρκο, ενός ιδιωτικός χώρος 52 στρεμμάτων που δημιουργήθηκε ευθύς εξαρχής για αναψυχή.
Η Αστερούπολη, έχει όλα όσο περιμένει κανείς να βρει σε ένα καλό μεγάλο χριστουγεννιάτικο πάρκο. Χριστουγεννιάτικη αγορά, παγοδρόμιο, καρουσέλ, παιχνίδια του Λούνα Παρκ, δημιουργική απασχόληση παιδιών, το σπίτι του Άι Βασίλη, πλανητάριο, χώρους για καφέ και φαγητό και πολλά άλλα ακόμη.
Ωστόσο έχει και δύο ακόμη ατραξιόν, που δεν θα δείτε σε κανένα άλλο χριστουγεννιάτικο πάρκο στην Ελλάδα.
Το πρώτο είναι το Μουσείο και εργαστήρι σοκολάτας. Το θυμάστε; Είναι το γνωστό θεματικό πάρκο που δημιούργησε η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης και έκανε μεγάλη επιτυχία καθώς το επισκέφτηκαν πάνω από 400 χιλιάδες άτομα σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα. Το ίδιο θεματικό πάρκο σε μια μικρότερη εκδοχή βρίσκεται τώρα στην Αστερούπολη στα Γιάννενα. Τα 1200 λίτρα λιωμένης σοκολάτας που ρέουν ασταμάτητα στο μεγάλο καταρράκτη, καθώς και οι άλλες ατραξιόν έχουν προσελκύσει μέχρι τώρα 12.000 άτομα, ενώ συνολικά αναμένονται περίπου 48.000 επισκέπτες.
Η δεύτερη ατραξιόν ξεκινά αυτές τις μέρες και είναι ένα αληθινό αερόστατο που θα δώσει την ευκαιρία σε ντόπιους και επισκέπτες να δοκιμάσουν αυτή την μοναδική εμπειρία να πετάξουν με αερόστατο.
Παραγωγός και διοργανώτρια της “Αστερούπολης” είναι η Αγνή Σβάιερ, με πολλά χρόνια εμπειρίας στο χώρο του τουρισμού. Όπως μας είπε στις 47 μέρες της λειτουργίας της (από 23 Νοεμβρίου έως 8 Ιανουαρίου) η Αστερούπολη φιλοδοξεί να προσελκύσει περίπου 600 χιλιάδες άτομα που θα την κάνουν το μεγαλύτερο σε επισκεψημοτητα χριστουγεννιάτικο θεματικό πάρκο στη χώρα μας.
Ωστόσο για την κα Σβάιερ οι στόχοι δεν σταματούν εδώ. Για τον επόμενο χρόνο στοχεύει στην προσέλκυση ξενών τουριστών αφού πρώτα αποκτήσει ανάλογες προδιαγραφές. Για το λόγο αυτό θα επισκεφτεί τουριστικές εκθέσεις στο εξωτερικό ενώ θα έχει επαφές με ξένους τουριστικούς πράκτορες.
Η είσοδος στο θεματικό χριστουγεννιάτικο χωριό είναι δωρεάν. Οι επισκέπτες πληρώνουν μόνο την χρήση των παιχνιδιών. Για τα άτομα με ειδικές ανάγκες η χρήση είναι δωρεάν.
Στη συνάντηση που έγινε με δημοσιογράφους στην Αστερούπολη, ο σύμβουλος σε θέματα τουρισμού του Δήμου Ιωαννίνων Στέφανος Ζέρβας ήταν σαφής. Οι πληρότητες στα ξενοδοχεία των Ιωαννίνων τις μέρες των γιορτών θα είναι στο 100%. Επίσης είπε πως γενικότερα ο τουρισμός στα Γιάννενα πάει καλά καθώς αυξήθηκαν θεαματικά τα συνέδρια που διοργανώνονται στην πόλη ενώ αυτή έγινε ένας από τους πιο δημοφιλής προορισμούς για τις σχολικές εκδρομές. Όσον αφορά στην προσέλκυση τουριστών από το εξωτερικό ο κ. Ζερβας είπε πως οι προσπάθειες που ξεκίνησαν τα τελευταία χρόνια άρχισαν να αποδίδουν και του χρόνου αναμένοντα στα Γιαννενα και την ευρυτερη περιοχή, ακόμη περισσότεροι τουρίστες από τη Βόρεια Ευρώπη, το Ισραήλ, την Τουρκία και άλλες χώρες.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments