Είναι street food, αλλά το μενού είναι γκουρμέ. Σάντουιτς με μπριζολάκι, χαλούμι, καραμελωμένο κρεμμύδι και ρόκα ή μπιφτέκι από Rib Eye με cheddar ή κοτόπουλο με γλυκόξινη σάλτσα. Ακόμη, θεσσαλονικιώτικο κουλούρι με ψητά λαχανικά και pesto, αυγόφετες γλυκιές ή αλμυρές και ολόφρεσκες σαλάτες. Όλα αυτά σερβιρισμένα στον δρόμο από την καντίνα San Cuisine, που έκανε πρεμιέρα παραμονή Χριστουγέννων στην Πλατεία Δικαστηρίων και θα πλουτίσει το γαστρονομικό τοπίο της Θεσσαλονίκης, σταθμεύοντας σε κεντρικά σημεία της πόλης.
Το μενού, με ελληνική και διεθνή κουζίνα, επιμελήθηκε ο executive chef Γιώργος Ψύλλος, ο οποίος φιλοδοξεί να κερδίσει το στοίχημα που ανατρέπει τη στερεότυπη εικόνα ότι καντίνα σημαίνει πρόχειρο, ή «βρώμικο», όπως συχνά το λέμε, φαγητό στον δρόμο. Ο εξοπλισμός της καντίνας είναι αυτός ενός εστιατορίου και τα υλικά προέρχονται όλα από μικρούς Έλληνες παραγωγούς. Έτσι, εκτός από τους κατοίκους της Θεσσαλονίκης, ακόμη και ο επισκέπτης της μιας μέρας ή των λίγων ωρών, θα μπορεί να πάρει μια γεύση τόσο από την πολυδιαφημισμένη γαστρονομία της πόλης όσο και από επιλεγμένα τοπικά προϊόντα, έστω και στο πόδι.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments