Με ένα κακόγουστο σήριαλ μοιάζει αυτή η υπόθεση με τις πράσινες, πορτοκαλί και κόκκινες χώρες, που έχει χωρίσει η Βρετανία τους τουριστικούς προορισμούς. Η Ελλάδα όπως και όλες οι χώρες της Μεσογείου πλην Ισραήλ, είναι στις πορτοκαλί χώρες που σημαίνει πως όποιος βρετανός επιστρέφει από τις διακοπές του στην Ελλάδα, τον περιμένει εκτός από τα δυο υποχρεωτικά PCR τεστ και 10ημερη καραντίνα στο σπίτι του. Διαδοχικά δημοσιεύματα, ενίοτε δακρύβρεχτα,. ασχολούνται επίμονα με το θέμα λες και ο τουρισμός στη χώρα μας αρχίζει και τελειώνει στη βρετανική αγορά.
Ωστόσο ακόμη και αν στην επόμενη αξιολόγηση των βρετανικών αρχών η Ελλάδα βρεθεί στις πράσινες χώρες, ο θησαυρός μπορεί να αποδειχτεί άνθρακας. Και αυτό γιατί έρευνες στην Βρετανία δείχνουν πως ένα μικρό ποσοστό των Βρετανών, στην καλύτερη περίπτωση 20%, σκοπεύει να κάνει φέτος διακοπές εκτός Βρετανίας. Οι περισσότεροι θα μείνουν σπίτια τους και άλλοι θα κάνουν διακοπές στη χώρα τους όπως πέρσι. Άλλοι επικαλούνται τα άσχημα οικονομικά τους λόγω της πανδημίας, άλλοι το φόβο της πανδημίας, και άλλοι το κόστος της πανδημίας, καθώς στην καλύτερη περίπτωση πρέπει να υποβληθούν συνολικά σε τρία PCR τεστ για να κάνουν διακοπές στο εξωτερικό.
Άρα λοιπόν η Ελλάδα ακόμη και αν στην επόμενη αξιολόγηση μπει στην πράσινη λιτά, έχει να προσδοκά μικρό αριθμό Βρετανών τουριστών. Την ίδια ώρα η Ρωσία παραμένει κλειστή για την Ελλάδα, η Ολλανδία το ίδιο, το μπάχαλο στα χερσαία σύνορα μας διώχνει πολλούς βαλκάνιους, η Τουρκία έχει τα θέματα της και η κατάσταση διαμορφώνεται πιο δύσκολη από πέρσι όπως ευθύς εξαρχής είχαν προβλέψει οι άνθρωποι του τουρισμού που κάτι παραπάνω ξέρουν…

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments