Μία ακόμη μεγάλη τουριστική επένδυση, κολλημένη για χρόνια στα γρανάζια της γραφειοκρατίας και της αδιαφορίας, φαίνεται να ξεκολλά και να παίρνει το δρόμο της υλοποίησης.
Πρόκειται για την κατασκευή πολυτελούς τουριστικού συγκροτήματος στο Σκορπιό, το πάλαι ποτέ νησί του Αριστοτέλη Ωνάση, που τον Απρίλιο του 2013 αγοράστηκε από τον Ρώσο μεγιστάνα Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ.
Η επένδυση ύψους 165 εκατομμυρίων ευρώ θα γίνει αποκλειστικά με ιδιωτικά κεφάλαια και αφορά στη δημιουργία σύγχρονων πολυτελών τουριστικών υποδομών σε έκταση 161 στρεμμάτων στο Σκορπιό. Μεταξύ άλλων περιλαμβάνει το κύριο τουριστικό συγκρότημα, κέντρο πολλαπλών χρήσεων και αθλητικών εγκαταστάσεων, φάρμα, αμφιθέατρο, ελικοδρόμιο και επέκταση λιμενικών εγκαταστάσεων.
Στην εφημερίδα της Κυβερνήσεως δημοσιεύτηκε η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργείων Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής και Τουρισμού, που προβλέπει την έγκριση χωροθέτησης του επενδυτικού σχεδίου και ανοίγει το δρόμο για την υλοποίηση του.

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments