Αποστολή: Πάνος Γεωργιάδης
Το σαββατοκύριακο που μας πέρασε για 13η συνεχή χρονιά, οι οινοπαραγωγοί-μέλη των Δρόμων του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος, άνοιξαν για άλλη μια φορά τις πόρτες τους στους φίλους του κρασιού. Αυτό συνέβη στα πλαίσια της πανευρωπαϊκής δράσης «Ανοιχτές Πόρτες», που πραγματοποιείται κάθε χρόνο τέτοια εποχή.

Στα επισκέψιμα οινοποιεία πραγματοποιήθηκαν πλήθος δράσεων, όπως ξεναγήσεις, γευστικές δοκιμές, πολιτιστικές εκδηλώσεις, κλπ!

Στο Κτήμα Πόρτο Καρράς στη Σιθωνία της Χαλκιδικής, εκατοντάδες φίλοι του κρασιού είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε γευστικές δοκιμές στην αίθουσα Οινογνωσίας Μελισσάνθη, απολαμβάνοντας τα εξαιρετικά κρασιά του Κτήματος. Επιπλέον οργανώθηκαν Wine Tours στους αμπελώνες του κτήματος, αλλά και στην περίφημη Βίλα Γαλήνη. Τα παιδιά απασχολήθηκαν σε δράσεις προσαρμοσμένες σε αυτά, προβλήθηκε ταινία στην ειδική αίθουσα προβολών, η διεθνής chef και συγγραφέας Στέλλα Σπανού μαγείρεψε σε live cooking στην αυλή του Οινοποιείου με πρώτες ύλες από το Κτήμα, έγινε Wine cocktail party με ζωντανή μουσική στο wine bar Varelaki με cocktail φτιαγμένα από κρασιά τα οποία εμπνεύστηκε και επιμελήθηκε ο Δημήτρης Γαλάνης (Bar Supervisor του Πόρτο Καρράς ), ενώ παρουσιάστηκε η έκθεση ζωγραφικής “Winetopia” (θα αναφερθούμε αναλυτικά σε άλλη ανάρτηση).
Η καταπράσινη Σιθωνία με τις εξωτικές γαλαζοπράσινες παραλίες, μπορεί να υπερηφανεύεται ότι στα χώματά της ευδοκιμεί ο μεγαλύτερος βιολογικός αμπελώνας της Ελλάδας με έκταση 4.750 στρεμμάτων! Στις λοφώδεις εκτάσεις της περιοχής και κάτω από άριστες οικολογικές συνθήκες γίνεται η καλλιέργεια 28 εκλεκτών ποικιλιών. Από το ασύρτικο, το αθήρι, τη μαλαγουζιά, το σοβινιόν μπλαν και το ροδίτη παράγονται λευκοί οίνοι,αλλά και το αφρώδες λευκό κρασί Yliana. Μεταξύ των ερυθρών ποικιλιών κυριαρχούν το περίφημο Σατώ, το λημνιό, το καμπερνέ σοβινιόν, το καμπερνέ φραν, το μερλό και το σιρά. Τα κρασιά φέρουν επίσης τη γεωγραφική ένδειξη ΠΟΠ Πλαγιές Μελίτωνα και οινοποιούνται από τους έμπειρους οινολόγους, μέσα στις εγκαταστάσεις του Κτήματος. Δεκαοχτώ ετικέτες, πάνω από εβδομήντα βραβεύσεις και μια μοναδική ιστορία συνθέτουν τη μοναδικότητα των οίνων του Κτήματος Πόρτο Καρράς!

Στο οινοποιείο του Κτήματος πραγματοποιούνται οργανωμένες επισκέψεις, όπου στο ολοκαίνουργιο Wine Bar “Varelaki” μπορείτε να ξεναγηθείτε, να ενημερωθείτε και φυσικά να κάνετε γευστικές δοκιμές των βιολογικών κρασιών του Κτήματος. Κατά την περίοδο του τρύγου, μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή για να βιώσετε μια ακόμη ξεχωριστή εμπειρία μέσα στους αμπελώνες. Όπως μας δήλωσε η Γενική Διευθύντρια του Κτήματος Πόρτο Καρράς Υλιάνα Στέγγου: «Για εμάς πάνω από όλα είναι η αγάπη μας για το κρασί και στόχος μας η μετάδοση των Ελληνικών γηγενών ποικιλιών σε όλο τον κόσμο. Προχωρήσαμε όμως και λίγο παραπέρα, δημιουργώντας και προσφέροντας νέα προϊόντα με βάση το δικό μας κρασί ! Προϊόντα ομορφιάς ευεξίας και περιποίησης Zoe’ Grape Collection, αλλά και σοκολάτες από κρασί !”

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments