Με επικοινωνιακά εργαλεία τις μορφές τουρισμού, οι οποίες εστιάζουν στο «ελληνικό καλοκαίρι», ακουμπώντας στον πολιτισμό, στον τουρισμό πολυτελείας, στις περιπατητικές / ποδηλατικές περιηγήσεις, στις διαδρομές του οίνου και της μπύρας, αλλά και στη θαλασσινή γαστρονομία, ο Δήμος Αριστοτέλη Χαλκιδικής παρουσίασε στο Δουβλίνο και στη Γλασκόβη ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα καλοκαιρινών διακοπών με 7ημερη ή 14ημερη διάρκεια.
«Πρόκειται για διεθνείς τουριστικές αγορές που προσεγγίζονται για πρώτη φορά στην τουριστική ιστορία της Ανατολικής Χαλκιδικής», αναφέρει σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Αριστοτέλη Στέλιος Βαλιάνος. «Η πρόταση ένταξής τους στο εγκεκριμένο πρόγραμμα τουριστικής προβολής του Δήμου προέρχεται από το Σύλλογο Επαγγελματιών Ουρανούπολης, ο οποίος κατά τη διάρκεια της διαβούλευσης τεκμηρίωσε με τεχνοκρατικό τρόπο το εν λόγω αίτημα».
«Ήλιος και θάλασσα» αλλά σε συνδυασμό με καλοκαιρινές δραστηριότητες (καταδύσεις, ιστιοπλοΐα, κρουαζιέρες, ψάρεμα, αθλητικές προτάσεις, κ.λπ.) μονοπώλησαν το ενδιαφέρον του συνόλου των Ιρλανδών tour operators και travel agents στο Δουβλίνο, στους οποίους εντυπώθηκε θετικά η τοπική οινοπαραγωγή αλλά και η μικρο-ζυθοποιεία της Ιερισσού. Η περιοχή χαρακτηρίσθηκε ως ολοκληρωμένος μεσογειακός προορισμός διακοπών από τους συνομιλητές, οι οποίοι αναμένεται να την ανακαλύψουν βιωματικά τον επόμενο Σεπτέμβριο, προκειμένου να εξοικειωθούν μαζί της και να εξετάσουν τρόπους ένταξής της στους επαγγελματικούς καταλόγους του 2023.
Αντίστοιχη ήταν και η αντιμετώπιση των Σκωτσέζων στην παρουσίαση του περιπατητικού και ποδηλατικού δικτύου του Δήμου Αριστοτέλη, το οποίο πάντοτε εντυπωσιάζει για το εύρος και την ποικιλότητα των διαδρομών του. Στην προκειμένη περίπτωση – εκτός από τη δυνατότητα πολλαπλών επιλογών ανάμεσα στο βουνό και στη θάλασσα – τονίσθηκε η σπουδαιότητα των πολιτιστικών ταυτοτήτων, που χαρακτηρίζουν τις διαδρομές, μετατρέποντας τη φυσική απόδραση (και) σε ιστορική αναδρομή. Πράγματι, οι εξαιρετικά σημαντικές συναντήσεις με trekking και cycling specialists στη Γλασκόβη τοποθετούν το θεμέλιο λίθο για την ένταξη της Ανατολικής Χαλκιδικής σε περιπατητικούς και ποδηλατικούς καταλόγους της σκωτσέζικης τουριστικής αγοράς. Παράλληλα, η επιχειρηματική αποστολή παρουσίασε το sea & sun πακέτο διακοπών σε σημαντικούς tour operators της Σκωτίας, προσπαθώντας να τους εξοικειώσει με τον προορισμό, ο οποίος αυτήν τη στιγμή δεν είναι ιδιαίτερα αναγνωρίσιμος στην εν λόγω αγορά.
«Αποτυπώσαμε πλήρως δύο πολύ σημαντικές τουριστικές αγορές», συνεχίζει ο Δήμαρχος, «ώστε να έχουμε τη δυνατότητα να οργανώσουμε τη συνέχεια, στηριζόμενοι στη διαπροσωπική σχέση που καλλιεργείται, στην επικοινωνιακή απόδοση μιας στέρεης προωθητικής στρατηγικής και στο συνδυασμό της προώθησης με την πώληση που επιτυγχάνεται μέσω των συνεργατών μας – τουριστικών πρακτόρων».
Η πρωτοβουλία αποτελεί συνέργεια του Δήμου Αριστοτέλη και του Γραφείου Ε.Ο.Τ. Ηνωμένου Βασιλείου & Ιρλανδίας. Η συνέχειά της θα δοθεί τις επόμενες ημέρες κατά τη διάρκεια επιπρόσθετων διαδικτυακών συνδέσεων με τους συνομιλητές, αλλά και μέσω τριών (3) ταξιδιών εξοικείωσης, ειδικά σχεδιασμένων για την ιρλανδική και σκωτσέζικη τουριστική αγορά.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments